Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Το Γενάρη , εκτός απροόπτου, θα γίνει νόμος του Κράτους η επαναφορά των μετεγγραφών για ορισμένες κατηγορίες φοιτητών , καθώς στις 8 του επόμενου μήνα, έχει προγραμματιστεί η 3η ανάγνωση του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στη συνέχεια θα οριστεί η ψήφιση του από την Ολομέλεια της Βουλής.
Η τροπολογία που έχει καταθέσει ο υπουργός Παιδείας , προς ψήφιση, στη Βουλή, (ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ) φαίνεται πως είναι η οριστική και δεν φαίνεται ο υπουργός να κάνει δεκτά αιτήματα , όπως να συμπεριληφθούν και άλλες κατηγορίες φοιτητών.
Οι φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή , σύμφωνα με την τροπολογία θα πρέπει να γνωρίζουν και τις αντιστοιχίες των τμημάτων
Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε όλες τις αποφάσεις για τα Πανεπιστήμια
Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε τις αντιστοιχίες των ΤΕΙ

Αναγνώριση μαθημάτων λόγω μετεγγραφής ή κατάταξης
1. Για όσους μετεγγράφονται ή κατατάσσονται από άλλα Α.Ε.Ι. ή από άλλες Σχολές ή Τμήματα του ίδιου Α.Ε.Ι. σε επόμενο του πρώτου εξάμηνο, η Γ.Σ. ή το Συμβούλιο της Σχολής ή η Γ.Σ. του Τμήματος, στο οποίο μετεγγράφονται ή κατατάσσονται, αναγνωρίζει ως επιτυχώς εξετασθέντα τα μαθήματα, στα οποία ο μετεγγραφόμενος ή κατατασσόμενος έχει εξεταστεί επιτυχώς στο Α.Ε.Ι. ή στη Σχολή ή Τμήμα, από τα οποία προέρχεται, εφόσον τα μαθήματα αυτά ανήκουν στο ίδιο ή παρόμοιο γνωστικό αντικείμενο με μαθήματα που διδάσκονται στο Α.Ε.Ι. ή στη Σχολή ή Τμήμα υποδοχής. Κατά τα λοιπά έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και οι αντίστοιχες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων
του Α.Ε.Ι. ή της Σχολής ή Τμήματος που υποδέχεται τον μετεγγραφόμενο ή κατατασσόμενο φοιτητή ή σπουδαστή.
2. Σε όσους έχουν παρακολουθήσει διεθνή ή ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης μέσω προγραμμάτων του Α.Ε.Ι. αναγνωρίζονται υποχρεωτικώς ως χρόνος πραγματικής φοίτησης ο χρόνος παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος και η αντίστοιχη βαθμολογία, η οποία μετατρέπεται στη βαθμολογική κλίμακα που ισχύει στο Α.Ε.Ι., στο οποίο φοιτά ο φοιτητής ή σπουδαστής, σύμφωνα με τη σχετική εκπαιδευτική συμφωνία και το πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας που προβλέπονται από τις διατάξεις της Φ5/89656/Β3/2007 απόφασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εφαρμογή του συστήματος μεταφοράς και συσσώρευσης πιστωτικών μονάδων» (Β΄ 1466).
3. Η βαθμολογία μαθημάτων σε αλλοδαπά Α.Ε.Ι. πρέπει να αποδεικνύετ αι με πρωτότυπο επίσημο έγγραφο του αλλοδαπού Α.Ε.Ι., το οποίο φέρει τη σχετική βεβαίωση (Apostille) που προβλέπεται από τις ισχύουσες διεθνείς συμβάσεις. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις της υπουργικής απόφασης που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου