Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Διαψεύδει η κυβέρνηση φήμες για νέα μείωση μισθών των υπαλλήλων της Βουλής

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση προχώρησε στη διάψευση πληροφοριών που έφεραν το υπουργείο Οικονομικών να προωθεί διάταξη για περαιτέρω μείωση κατά 25% των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής. Οι τελευταίοι πραγματοποίησαν την Τετάρτη τρίωρη στάση εργασίας και έχουν συγκαλέσει για την Πέμπτη έκτακτη γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασής τους. Την κάθετη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με περαιτέρω μισθολογικές μειώσεις στους υπαλλήλους της Βουλής μετέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων.
«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δημοσιευθεί σε λίγη ώρα, δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής» ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή, έπειτα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις επαπειλούμενες κινητοποιήσεις των υπαλλήλων, οι οποίοι, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, απειλούσαν να μην παραλάβουν την Παρασκευή το φορολογικό νομοσχέδιο.
Νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα υπόμνημα του συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής με το οποίο καταγγέλλουν επιχείρηση στειροποίησης τους αν και έχουν υποστεί μειώσεις που προκαλούν σοβαρό πλήγμα στο βιοτικό τους επίπεδο. 

Όπως καταγγέλλουν, με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πρόκειται να υπογραφεί θα προβλέπεται ετήσια σταδιακή μείωση και εν τέλει κατάργηση μέχρι την 1.1.2016, της προσαύξησης του βασικού τους μισθού που έχει θεσπιστεί στο δεύτερο μέρος του Κανονισμού της Βουλής.
Όπως λένε με την διάταξη αυτή, η μεσοσταθμική μείωση στο μισθό τους θα είναι κατά 63%.
Οι υπάλληλοι προχώρησαν ήδη σε τρίωρη στάση εργασίας, ενώ παραιτήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων από την παράταξη της ΔΑΚΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο κλίμα αυτό συγκάλεσαν για την πέμπτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασής τους.

Την κάθετη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με περαιτέρω μισθολογικές μειώσεις στους υπαλλήλους της Βουλής μετέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι παραβιάζεται το άρθρο 65 του Συντάγματος που ορίζει ότι ο Κανονισμός της Βουλής καθορίζει την οργάνωση των υπηρεσιών της καθώς και όλα όσα αφορούν το προσωπικό της και επίσης το άρθρο 103 του Συντάγματος (αυτοδιοίκητο).

Ο κ. Λαφαζάνης πρότεινε να ληφθεί απόφαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων που να χαρακτηρίζει άκυρη την όλη διαδικασία σημειώνοντας πως αν η κυβέρνηση επιθυμεί αλλαγή στο μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής τότε αυτή θα πρέπει να προχωρήσει με την προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή, με τη διαδικασία που προβλέπεται για την αλλαγή του Κανονισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου