Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Νέα εποχή για το ΚΚΕ: Ο Δημήρης Κουτσούμπας νέος ΓΓ της ΚΕ


Η Αλέκα Παπαρήγα αποχωρεί από την ηγεσία μετά από 22 χρόνια
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα σύμφωνα με ανακοίνωση το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.
Το 19ο Συνέδριο υπερψήφισε  ομόφωνα το νέο Πρόγραμμα του Κόμματος, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου. 
 Η Εισήγηση και το κλείσιμο της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ) υπερψηφίστηκαν με ένα κατά και ένα λευκό.
Με το τέλος του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ έκλεισε κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του που σφραγίστηκε από την επί 22 χρόνια Γενική Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα.
Η Αλέκα Παπαρήγα είχε εκλεγεί από την Κεντρική Επιτροπή που αναδείχτηκε στο 13ο συνέδριο του ΚΚΕ διαδεχόμενη τον Γρηγόρη Φαράκο ο οποίος δεν είχε θέσει υποψηφιότητα. Για πρώτη φορά, στην  ιστορία του ΚΚΕ υπήρξαν τότε δύο υποψηφιότητες. Της Α. Παπαρήγα και του Γιάννη Δραγασάκη, ηγετικού στελέχους σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής.
Η Αλέκα Παπαρήγα επικράτησε τότε με ψήφους 57 έναντι 54. Από τότε μέχρι και το 18ο Συνέδριο εκλεγόταν ομόφωνα και άνευ άλλου υποψηφίου.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας είναι ο 52χρονος οικονομολόγος Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του Π.Γ. και επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Υπήρξε για χρόνια διευθυντής του Ριζοσπάστη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου