Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Παπούλιας: Η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη «Έχει εχθρούς, υπονομεύεται και αποδυναμώνεται»

«Έχει σημασία να τιμάμε όσους αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας, έχει νόημα να θυμόμαστε τι προηγήθηκε, έχει αξία να συνειδητοποιούμε ότι η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη», αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμα για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.
«Σαν σήμερα, πριν από 46 χρόνια, η δημοκρατία καταλύθηκε για να ξεκινήσει μια μαύρη περίοδος ανελευθερίας, καταπίεσης και πολιτισμικής οπισθοδρόμησης που κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου», σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο ίδιος επισήμανε πως «έχει σημασία να τιμάμε όσους αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας, έχει νόημα να θυμόμαστε τι προηγήθηκε, έχει αξία να συνειδητοποιούμε ότι η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη».
Το μήνυμα καταλήγει ως εξής: «Η δημοκρατία έχει εχθρούς, υπονομεύεται και αποδυναμώνεται όταν αναπτύσσονται φαινόμενα αντικοινοβουλευτισμού, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. Πολύ περισσότερο όταν αποθρασύνονται νοσταλγοί των πραξικοπηματιών που αναπολούν τις μέρες και τα έργα της χούντας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου