Σάββατο 25 Μαΐου 2013

700 νέες πιστώσεις διορισμών μελών ΔΕΠ ζήτησε ο υπουργός Παιδείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, στη διάρκεια συνάντησης με  μέλη της πρωτοβουλίας Α-λέκτωρ δήλωσε ότι :
Α. Έχει επικαιροποιήσει το σχετικό αίτημα νέων πιστώσεων προς τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΜΗΔ)), που εκκρεμεί από τον Οκτώβριο του 2012, ζητώντας 700 νέες πιστώσεις.
Β.Στην επισήμανση των μελών της συντονιστικής ότι το υπουργείο ΔΜΗΔ σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία που έχουμε δεν γνωρίζει τίποτε περί νέου αιτήματος πιστώσεων για το υπουργείο Παιδείας, ο υπουργός απάντησε ότι το αίτημα έχει γίνει προς το υπουργείο οικονομικών και το οποίο εν συνεχεία υποχρεούται να ενημερώσει σχετικά το υπουργείο ΔΜΗΔ.
Γ.Η συντονιστική εξέφρασε ακολούθως την απορία πώς προέκυψε αυτός ο αριθμός (των 700 νέων πιστώσεων), δεδομένου ότι τόσο στην προηγούμενη συνάντησή μας, όσο και οι φήμες που έντονα κυκλοφορούν τελευταία αναφέρουν νούμερα κατά πολύ μικρότερα.
Δ.Ο υπουργός απάντησε αρχικά ότι υπάρχει σωρεία αποχωρήσεων από τα ΑΕΙ λόγω συνταξιοδότησης και επίσης ότι προτίθεται να εκμεταλλευτεί την νέα ρύθμιση περί προσλήψεων στο δημόσιο βάση της αναλογίας 1:1 (η οποία αφορά ισάριθμες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων). Επεσήμανε δε ότι η στελέχωση των πανεπιστημίων αποτελεί εθνικό ζήτημα πρώτης προτεραιότητας προκειμένου να ανακοπεί και το συνεχώς εντεινόμενο brain drain, τη σοβαρότητα του οποίου αναγνωρίζει. Τέλος, στην ερώτησή μας σχετικά με το χρόνο στον οποίο θα λάβουν χώρα τα πιο πάνω ο υπουργός απάντησε ότι θα έχουμε εξελίξεις έως τον Ιούλιο.
Η Συντονιστική , σύμφωνα με ανακοίνωσή της, θα μπορούσε να εκτιμήσει ως θετικές τις δηλώσεις αυτές, δεδομένης όμως της πρόσφατης εμπειρίας διαψεύσεων προηγούμενων δηλώσεων/δεσμεύσεων επιφυλάσσεται και αναμένει άμεσα τις σχετικές κινήσεις του υπουργείου. Παράλληλα υπογραμμίζει   την πάγια απαίτηση της Πρωτοβουλίας για άμεσο διορισμό όλων των υπό αναμονή τοποθέτησης μελών ΔΕΠ με βάση τη χρονολογική σειρά άφιξης των φακέλων στο υπουργείο. Η δίκαιη αυτή απαίτηση μας , τονίζει η Συντονιστική, εξάλλου σε καμμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε λογικές «ανθρωποφαγίας» προσβλέποντας στην απόλυση άλλων δημοσίων υπαλλήλων.
Η Συντονιστική καλεί όλα τα μέλη της Πρωτοβουλίας σε επαγρύπνηση  αλλά και κλιμάκωση της πίεσης προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία.
Στην κατεύθυνση αυτή η Συντονιστική οργανώνει γενική συνέλευση των μελών της Πρωτοβουλίας την Παρασκευή 31/5 αλλά και σειρά δράσεων, παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων κατά το αμέσως επόμενο διάστημα για τις οποίες θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου