Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ε. Λέτα: Κίνδυνος δημοκρατικής καταστροφής στην Ευρώπη


amna logo

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα προειδοποίησε σήμερα από το Παρίσι για μία «δημοκρατική καταστροφή» που απειλεί την Ευρώπη «εάν οι πολίτες της χάσουν το ηθικό τους» και θα την οδηγήσει να γίνει μία «κακή μητέρα».


«Θα πρέπει να δείξουμε στους πολίτες μας πως η Ευρώπη είναι έτοιμη να τους συνδράμει. Εάν αντιθέτως η Ευρώπη απογοητεύσει τους πολίτες, αυτό θα μας φέρει ενώπιον μίας δημοκρατικής καταστροφής», πρόσθεσε ο Λέτα στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μέγαρο των Ηλυσίων δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

«Θα πρέπει να δράσουμε κατά τρόπον ώστε να συντονισθούνκ οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την απασχόληση», είπε ο Λέτα.

«Εάν δεν διαπιστώσουμε πως Ευρώπη σημαίνει ευημερία, ευκαιρίες, ανάπτυξη, εάν θεωρήσουμε πως η Ευρώπη είναι  μία κακή μητέρα, αυτό θα αποτελέσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τη δημοκρατία, επειδή οι πολίτες θα αντιδράσουν ενάντια σε αυτήν την Ευρώπη-κακή μητέρα» επέμεινε ο Λέτα.

Για τον νέο Ιταλό πρωθυπουργό, «αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ιταλική εμπειρία: θα πρέπει η Ευρώπη να βοηθήσει τον κόσμο, δεν θα πρέπει να τον φέρει σε δύσκολη θέση».

Ο Ολάντ από την πλευρά του προσυπέγραψε τις απόψεις του συνομιλητή του και τόνισε πως «αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνον η ευρωπαϊκή ιδέα, αλλά η πολιτική σταθερότητα στις αντίστοιχες χώρες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου