Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Το μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου


  http://www.zougla.gr/App_Themes/default/_gfx/main_header.jpg
 




Τη δύναμη που προσφέρει το «γεγονός της Αναστάσεως» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο μήνυμά του για το Πάσχα, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ανάσταση επιτρέπει στους πιστούς να υπερβούν τον πόνο και τη θλίψη.

«Η Ανάστασις είναι η απάντησις του Θεού εις την απορίαν του πληγωμένου από τα δεινά του κόσμου ανθρώπου» καταλήγει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως», όπως αναφέρει στο πασχαλινό μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, «βρίσκει τη χώρα και την Οικουμένη υπό συνθήκες θλίψεως, αβεβαιότητας και αγωνίας για το αύριο. Η οικουμένη μοιάζει να γεύεται κάτι από την πικρία της Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών».

Όπως επισημαίνει με νόημα, «σήμερα δοκιμάζουμε όλοι τις συνέπειες των αλαζονικών επιλογών των αρχόντων του κόσμου τούτου, που θεωρούν ότι τα "αργύρια" αξίζουν περισσότερο από τους ανθρώπους». «Ανέστη Χριστός και τίποτα δεν είναι πια όπως πριν».

Και προσθέτει πως «όσοι ακόμα πιστεύουν ότι τα αργύρια μπορούν να εξαγοράσουν ή να υποδουλώσουν την ελπίδα "πλανώνται πλάνην οικτράν"». Παράλληλα, καλεί τους πιστούς να μη χάνουν το κουράγιο τους παρά τις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος.

Στο αγιαστικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό, προσκυνηματικό και ειρηνευτικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία των Αγίων Τόπων αναφέρεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' με αφορμή το Πάσχα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, κλείνοντας το μήνυμά του, η Εκκλησία «διδάσκει και εξαγιάζει τους πιστούς αυτής διά των μυστηρίων, φροντίζει τους φτωχούς, εκτρέφει τους πεινώντας και παραμυθεί "τους αποψύχοντας ανθρώπους από φόβου και προσδοκίας των επερχομένων την οικουμένη", τα θύματα της βίας και της τρομοκρατίας, της οικονομικής κρίσεως και ποικίλης εκμεταλλεύσεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου