Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Βούρκωσε ο «θεός» του Αρη και του μπάσκετ



Ο Νίκος Γκάλης δε μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στη διάρκεια της αποθέωσης που γνώρισε, 19 χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης από φιλάθλους, παλιούς μπασκετμπολίστες και προπονητές. Μεγαλειώδης η εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν του η ΚΑΕ Αρης, η οποία κρέμασε στην οροφή του γηπέδου τη φανέλα του «θεού» της, με το νούμερο 6.
Πριν την εμφάνιση του "γκάνγκστερ", στο παρκέ του Αλεξάνδρειου παρέλασαν 46 παλιοί συμπαίκτες, αντίπαλοι και προπονητές του: Ντίνο Ράτζα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ντόρον Τζάμσι, Ρισάρ Ντακουρί, Φρεντερίκ Φορτέ, Αλεξάντερ Βολκόφ, Τζόρντι Βιγιακάμπα, Όντι Νόρις, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Φιλίππου, Γιώργος Σιγάλας, Μπάνε Πρέλεβιτς, Αργύρης Καμπούρης, Νάσος Γαλακτερός, Κώστας Παταβούκας, Λευτέρης Κακιούσης, Μέμος Ιωάννου, Βασίλης Λυπηρίδης, Σλόμπονταν Σούμποτιτς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Μάνθος Κατσούλης, Χάρης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ντέιβιντ Στεργάκος, Στιβ Γιατζόγλου, Tζον Κόρφας, Νίκος Λινάρδος, Λάζαρος Λέσιτς, Ντίνος Αγγελίδης, Βαγγέλης Βουρτζούμης, Νίκος Σταυρόπουλος, Λιβέρης Ανδρίτσος, Διονύσης Ανανιάδης, Στέλιος Καλαντίδης, Δημήτρης Κοκολάκης, Σταύρος Χωλόπουλος, Τάσος Τσιτάκης, Πέτρος Σταμάτης, Στράτος Βαμβακούδης, Δημήτρης Νάστος, Βασίλης Παραμανίδης, Νίκος Τσαχτάνης, Μηνάς Τουκμενίδης, Μιχάλης Γιαννουζάκος, Γιάννης Μαντόπουλος.
Ειδικά ο Γιάννης Ιωαννίδης, νυν υφυπουργός Αθλητισμού, παραδέχτηκε πως "αργήσαμε πολύ όλοι μας να τιμήσουμε τον Νίκο Γκάλη", ενώ ο Στιβ Γιατζόγλου τον παρομοίασε με τον Τζόρνταν: "Οι Αμερικανοί, έχουν ως σύμβολο του μπάσκετ τον Μάϊκλ. Εμείς, τον Νικ".
Ο Νόρις ομολόγησε ότι βάφτισε το ένα παιδί του Νίκο, εξαιτίας του Γκάλη, ενώ ο Ομπράντοβιτς τον αποκάλεσε "Θεό"! Ο Τζάμσι παραδέχτηκε πως έκανε χθες τον καλύτερο ύπνο των τελευταίων εβδομάδων, "επειδή συνδειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται να παίξω πάλι κόντρα στον Γκάλη", ενώ ο Βολκόφ υποστήριξε ότι η επίδραση του Νίκου τον καθιστά ως τον κορυφαίο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών!  
 Ειδική παρουσίαση επιφυλάχθηκε στη "χρυσή" ομάδα του 1987, από την οποία έλειπε αυτή τη φορά μόνο ο Φάνης Χριστοδούλου. Βεβαίως, η μόνη απουσία που σχολιάστηκε εντόνως ήταν εκείνη του Γιώργου Βασιλακόπουλου, αλλά και των υπολοίπων στελεχών της Ελληνικής Ομοσπονδίας, που κράτησε μία ανεξήγητη αποστασιοποίηση από τη μεγαλειώδη εκδήλωση της ΚΑΕ Αρης...
Το πλήθος κόντεψε να... γκρεμίσει το Παλέ, όταν πάτησε το παρκέ ο Νίκος Γκάλης, που στάθηκε συγκινημένος στο κέντρο του γηπέδου, και απάντησε στις ιαχές των φιλάθλων με το συναίσθημά του: «Σας αγαπώ πολύ. Σας αγαπώ».
Στις οθόνες έπαιξε ένα βίντεο, με χαρακτηριστικές αγωνιστικές στιγμές του Νίκου Γκάλη, που βούρκωσε όταν πήρε πάλι το μικρόφωνο στα χέρια του: «Αυτό είναι το σπίτι μου και όλοι αυτοί η οικογένεια μου. Είναι η πρώτη φορά που νοιώθω έτσι μετά τη γέννηση της κόρης μου»!
Ο Γκάλης με την κορούλα του, Στέλλα Ο Γκάλης με την κορούλα του, Στέλλα
Κατόπιν πέρασε από τον πάγκο της Λιμόζ, να χαιρετίσει όλους τους παίκτες της και ν'αγκαλιαστεί με τον προπονητή της, Παναγιώτη Γιαννάκη. Στη συνέχεια φωτογραφήθηκε με την κόρη του, Στέλλα, και τη σύζυγο του, Ελενα Παναγιώτου, και όλο το γήπεδο άρχισε πάλι τραγουδάει το όνομα του.
"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή, να κρεμάει τη φανέλα του η αγαπημένη του ομάδα ψηλά, στην οροφή του γηπέδου. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ, κανείς δεν μπορεί να διακριθεί μόνος του. Ευχαριστώ συμπαίκτες, προπονητές και τη διοίκηση του Άρη. Πιο πολύ από όλους μας έδωσε φτερά ο κόσμος μας", είπε ο Νίκος Γκάλης μέσα σε αποθέωση, και μετά κατευθύνθηκε στο κέντρο του γηπέδου για ν'ανταλλάξει μερικές πάσες με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Νίκο Φιλίππου. Οπως στα νιάτα τους...
Κατόπιν, ο "γκάνγκστερ" πήγε στον πάγκιο του Αρη, για να συμμετάσχει στο καθιερωμένο "ζντο" της ομάδας, κι έκανε ο ίδιος το τζάμπολ του φιλικού αγώνα με τη γαλλική Λιμόζ, που είχε διάρκεια δύο δεκαλέπτων.
Εκλαψε ο "γκάνγκστερ" στην αγκαλιά του Γιαννάκη Εκλαψε ο "γκάνγκστερ" στην αγκαλιά του Γιαννάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου