Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Βιβλιοπαρουσίαση: Παναγιώτης Νούτσος, Κοινωνική και πολιτική αγορατολμία

Βιβλιοπαρουσίαση
Παναγιώτης Νούτσος, Κοινωνική και πολιτική αγορατολμία
Εκδόσεις «Παπαζήσης, Αθήνα 2013, σελ. 249)
Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει το βιβλίο του Παναγιώτη Νούτσου, Κοινωνική και πολιτική αγορατολμία (Αθήνα 2013), την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο, στα Παλιά Σφαγεία. Ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος συνομιλεί με τον συγγραφέα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στο βιβλίο αυτό ο νεολογισμός «αγορατολμία» (=αγορά+τόλμη) αποδίδει την κοινωνική και πολιτική πρακτική που σχηματίζεται ως ακριβώς αντίθετη προς την «αγοραφοβία». Ειδικότερα,
στοιχειοθετείται η «αγορατολμία» ως επιθετική στάση απέναντι στην τρέχουσα «κρίση», τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό και το πολιτιστικό πεδίο.
Με γνώμονα τη μέθοδο της ερωταπόκρισης οδηγείται ο αναγνώστης και η αναγνώστρια από την επαρκή κατανόηση των κόσμων τους στην ανάγκη της αλλαγής τους.
Επιπλέον, με τη μορφή του «αυτοσυμπληρούμενου ερωτηματολογίου» διατυπώνονται ερωτήματα στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων της εγχώριας πολιτικής σκηνής, στο βαθμό που θα συγκροτούσαν «Λέσχη Ανάγνωσης» με ισότιμο τρόπο (ανά τέσσερις, δύο άντρες και δύο γυναίκες), στο δεύτερο όροφο της Βουλής, με αρχική δέσμη ερωτημάτων ό,τι ονομάσθηκε «Μεταπολίτευση».
Τέλος, αποδέκτες ενός άλλου ερωτηματολογίου είναι οι νέοι και οι νέες του τόπου μας που αναζητούν εργασία (σ’ αυτούς ανοίγεται πρώτιστα ο στίβος της «αγορατολμίας»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου