Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

«Άκαρπη» η συνάντηση υπουργού-ΟΛΜΕ-Ορατή η απεργία μέσα στις Εξετάσεις


Συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της ΟΛΜΕ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Άκαρπη» απέβη η συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και του ΔΣ της ΟΛΜΕ  που κράτησε περίπου δύο ώρες.
 Ο υπουργός Παιδείας δεν ικανοποίησε κανένα από τα ζητήματα που έθεσε το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, γεγονός που δείχνει ότι οι σχέσεις πλέον οδηγούνται σε «ρήξη» και είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο το ΔΣ της ΟΛΜΕ αύριο το πρωί, στην έκτακτη συνεδρίαση να προτείνουν στον κλάδο απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
 Ωστόσο από την άλλη πλευρά, η Κυβέρνηση διαρρέει ότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά , ανεξάρτητα εάν οι καθηγητές κηρύξουν απεργία, που σημαίνει ότι θα [προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση.
 ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Ο υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια της συνάντησης:
Α.ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δεν έκανε πίσω παρά μόνο υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες μετακινήσεις.
Β.ΘΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ τις β αναθέσεις   για να αξιοποιηθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό
Γ.ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (Project)  θα κάνουν μόνο οι εκπαιδευτικοί που περισσεύουν.
Δ.ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΎΝ ΤΟ επόμενο σχολικό έτος συνολικά 8.500 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , κυρίως μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ , ενώ για την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών θα εφαρμοστεί η αναλογία 1:10.
Ε.ΘΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ  την αναλογία 25 μαθητές ανά τμήμα +10% , δεδομένου ότι μέχρι τώρα ήταν στον «αέρα» καθώς αυτό προβλέπονταν με υπουργική απόφαση και όχι με νόμο.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο υπουργός παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος αμέσως μετά τη συνάντησης δήλωσε: "Ζητήσαμε απο τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη με την δίωρη αύξηση του ωραρίου από 21 σε 23 ώρες από τη νέα σχολική χρονιά προκειμένου να μη μείνουν τα σχολεία άδεια. Ένα πράγμα είναι αδιαπραγμάτευτο η απρόσκοπτη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων".
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Ο  πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε: «Σε όλα τα βασικά αιτήματα του κλάδου τα οποία παρουσιάσαμε δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας. Επί της ουσίας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμμένει στην αρχική τοποθέτησή της. Υπ' αυτή την έννοια, δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου