Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ούτε οι Δήμοι,ούτε ο ΟΑΕΔ μπορούν να προσλάβουν Νηπιαγωγούς ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα,ως εκπαιδευτικούς ,στα σχολεία


Επειδή πολλοί συνάδελφοι(δυστυχώς και αρκετοί που υπηρετούσαν τότε και συνδικαλιστές μάλιστα) δεν γνωρίζουν τον αγώνα που έδωσε ο κλάδος την περίοδο 1993-1998 για να μην μπορούν οι Δήμοι να ιδρύουν Νηπιαγωγεία,ούτε να προσλαμβάνουν εκπαιδευτικό προσωπικό ενημερώνω για τα εξής...
Το 1995 η ΔΟΕ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του τότε αιρετού νομάρχη Βοιωτίας Σταμούλη,ο οποίος είχε περέμβει στα της εκπαίδευσης ,και ακύρωσε τη σχετική απόφασή του.
Η ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας το 1998,ομόφωνα ,έκρινε πως οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να ιδρύουν νηπιαγωγεία,ούτε να προσλαμβάνουν εκπαιδευτικό προσωπικό και ακύρωσε ως αντσυνταγματικό τον σχετικό οργανισμό του νομάρχη.Η υποχρέωση αυτή,είπε το Συμβούλιο Επικρατείας, ανήκει αποκλειστικά στο κράτος.Η απόφαση αυτή εφαρμόζεται από τότε κατά γράμμα.Για να αλλάξει ο,τιδήποτε πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα.
Είναι ολοφάνερο πως κανείς άλλος,πέραν του υπουργείου παιδείας,δεν μπορεί να προσλάβει εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.΄Όποιος,ελαφρά τη καρδία,δημοσιεύει τέτοιες ειδήσεις έστω και άθελά του παραπληροφορεί τους συναδέλφους και επαναφέρει ένα ζήτημα που έχει οριστικά λυθεί και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Επομένως ούτε οι Δήμοι,ούτε ο ΟΑΕΔ μπορούν να προσλάβουν Νηπιαγωγούς ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα,ως εκπαιδευτικούς ,στα σχολεία.Όποιο στέλεχος εκπαίδευσης επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο θα παρανομήσει και φυσικά θα έχει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.
Αυτά συνάδελφοι και σας παρακαλώ πολύ να μην αναπαράγετε εδώ όσα αναξιόπιστα και μη έγκυρα διάφορες ιστοσελίδες γράφουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου