Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Μικροκομματικοί παραλογισμοί





Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου
 Δεν το κρύβω ότι μια απογοήτευση την αισθάνθηκα όταν πληροφορήθηκα ότι αντί να οδηγηθούν στον Κορυδαλλό, τρία από τα πρωτοπαλίκαρα του Μιχαλολιάκου αφέθηκαν ελεύθερα να προκαλούν, να χυδαιολογούν, να απειλούν και να χειροδικούν. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι η απογοήτευσή μου είναι μεγαλύτερη κάθε φορά που διαπιστώνω την ανικανότητα ή απροθυμία των δύο «μεγάλων» της πολιτικής μας ζωής να συζητήσουν στοιχειωδώς λογικά.

Χθες, για παράδειγμα, που μαζεύτηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων να συζητήσουν για οικονομικές κυρώσεις σε προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι συριζαίοι έθεσαν το θέμα στη σωστότερη δυνατή βάση. Είπαν ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της νεοναζιστικής συμμορίας θα πρέπει να συζητηθούν και να αποφασιστούν όλα μαζί και όχι ένα ένα. Αλλά αντί η πρότασή τους να γίνει δεκτή, η ΝΔ επέλεξε να στείλει την μπάλα στην εξέδρα. Προφανώς, οι νεοδημοκράτες δεν διανοούνται να αποδεχτούν δημόσια ότι κάπου μπορεί να έχουν δίκιο ο Τσίπρας και το κόμμα του.
Οπως δεν διανοούνται οι συριζαίοι να παραδεχτούν ότι το ξήλωμα της Χρυσής Αυγής οφείλεται σε πρωτοβουλία της κυβέρνησης, επειδή πραγματικά θέλει τη διάλυση της σπείρας. Βλέπετε, αν παραδεχτούν κάτι τέτοιο, δεν θα στέκουν τα όσα διατείνονται για προθέσεις κυβερνητικής συνεργασίας νεοδημοκρατών και χρυσαυγιτών που πλασάρει η προπαγάνδα τους. Τα έχει αυτά ο παραλογισμός. Ετσι και ξεκινήσεις τον πρώτο, ακολουθούν υποχρεωτικά κι άλλοι.
Θέλετε παράδειγμα; Διαμαρτύρεται ?και πολύ σωστά? ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θεωρία των δύο άκρων που προβάλλει η ΝΔ. Αυτό, όμως, δεν τον εμποδίζει να κάνει το ίδιο όταν βάζει στο ίδιο τσουβάλι ΝΔ και Χρυσή Αυγή, αποδεικνύοντας έτσι τη δική του εμμονή στον ακραίο πολιτικό λόγο και στον αποκλεισμό κάθε ενδεχόμενου αναζήτησης μιας κοινής συμπόρευσης ? και μόνο στην περίπτωση αυτή έστω.
Γι' αυτό μην περιμένετε να υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το κυβερνητικό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ο,τι κι αν λέει και ό,τι κι αν προβλέπει, ο Τσίπρας και οι περί αυτόν θα το βρουν «λίγο», «αναποτελεσματικό», μπορεί και «ύποπτο». Μόνο το δικό τους σχέδιο νόμου θα διασφαλίζει και θα προστατεύει τη Δημοκρατία. Κι όλοι τους ξεχνάνε ότι η υπερπροστασία τον πνίγει καμιά φορά τον προστατευόμενο.
bartzinopoulos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου