Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Αφιέρωμα στο έργο της Ζυράννας Ζατέλη

Αφιέρωμα στο έργο της Ζυράννας Ζατέλη

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου της συγγραφέως Ζυράννας Ζατέλη, ο Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών θα προσφέρει ένα αφιέρωμα στην διακεκριμένη συγγραφέα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία).
Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την Ζυράννα Ζατέλη να μιλά για το συγγραφικό της έργο καθώς και τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μαζί της θέτοντας ερωτήματα και εκθέτοντας απόψεις.
Η συγγραφέας γεννήθηκε στο Σοχό Θεσσαλονίκης το 1951, σπούδασε θέατρο και εργάστηκε ως ηθοποιός, αλλά από νωρίς το ενδιαφέρον της στράφηκε στη συγγραφή. Το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο Μυθιστορήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της. Το μυθιστόρημά της «Και με το φως του λύκου επανέρχονται» μεταφράστηκε στα γερμανικά, ιταλικά, ολλανδικά, γαλλικά και λιθουανικά, ενώ διηγήματά της έχουν μεταφραστεί και δημοσιευθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά στα αγγλικά, γερμανικά ιταλικά και γαλλικά.
Προλογίζει ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας Ιωαννίνων Μπιάνκο Γουλιέλμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου