Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Της Απεργιακής Επιτροπής και της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων



Δελτίο Τύπου
Της Απεργιακής Επιτροπής και της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να σβήσουν οι φωνές των συνθημάτων μας, που πλημμύρισαν τη χώρα την προηγούμενη βδομάδα, και όλα αυτά για τα οποία προειδοποιήσαμε αποδεικνύονται αληθινά. Σχολεία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν, με εκπαιδευτικούς-«λάστιχο», με μαθητές που δεν μπορούν να μετακινηθούν από και προς το σχολείο, με το «νέο» βάρβαρο Λύκειο να προχωρά και με τις λίστες των συναδέλφων προς υποχρεωτική μετακίνηση ή και απόλυση έτοιμες πια. Η απόφαση του κόσμου της εκπαίδευσης να βάλει φρένο σ’αυτές τις πολιτικές και να μπει μπροστάρης στο μεγάλο μέτωπο της ανατροπής είναι δεδομένη, και σ’αυτό το δρόμο συνεχίζουμε!
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιστρατεύει τον αυταρχισμό και την καταστολή για να αντιμετωπίσει το μαθητικό κίνημα, λες και δεν είναι οι δικές της επιλογές που οδηγούν τα παιδιά μας στο δρόμο του αγώνα. Οι εκπαιδευτικοί δεν στεκόμαστε ουδέτεροι απέναντι στις κινητοποιήσεις των μαθητών μας, άλλωστε ζήσαμε την εμπλοκή των κατασταλτικών μηχανισμών και στη δική μας απεργία. Στεκόμαστε στο πλευρό τους –σεβόμενοι πάντα την αυτονομία του κινήματός τους - και δηλώνουμε ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν λύνονται με την αστυνομία και τους εισαγγελείς. Η κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά και να ακούσει επιτέλους τη φωνή και τα αιτήματα των παιδιών μας!
Τέλος, οι αποκαλύψεις για το χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας δεν ξαφνιάζουν τους εκπαιδευτικούς. Από καιρό τονίζουμε την ανάγκη συστηματικής παρέμβασης στην εκπαίδευση για την ανάπτυξη Δημοκρατικής και αγωνιστικής κουλτούρας στους μαθητές και για την αντιμετώπιση της διείσδυσης των ναζί στα σχολεία. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουμε οργανωμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Απεργιακή Επιτροπή και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλούν σε:

-          Ανοιχτή σύσκεψη με μαθητές, συλλόγους γονέων & κηδεμόνων, σωματεία και φορείς της πόλης, την Τρίτη 1/10 στις 19:00 στα «Λιθαρίτσια»
-          Στάση εργασίας (με απόφαση της ΟΛΜΕ) και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ιωαννίνων την Τετάρτη 2/10 στις 13:00
-          ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Τετάρτη 2/10 στις 19:00 (συγκέντρωση μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου)
-          Ανοιχτή σύσκεψη της Απεργιακής Επιτροπής την Πέμπτη 3/10 στις 19:00 στα «Λιθαρίτσια»

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου