Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Μόνιμο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και αλλαγές στο μισθολόγιο ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την επόμενη εβδομάδα θα έχω την ευκαιρία να εξαγγείλω τις συγκεκριμένες μας προτάσεις γύρω από το νέο, μόνιμο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων , δήλωσε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και υπογράμμισε τα εξής:

Α. Το σύστημα θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο. Θα υπάρξει συζήτηση και με την ΑΔΕΔΥ και με τα κόμματα και με άλλους φορείς, έτσι ώστε να μπορέσουμε –ελπίζω-, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο, μέσα από ένα πνεύμα συναίνεσης, να διαμορφώσουμε ένα σύστημα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της διοίκησης, ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί πραγματικά να επιβραβεύει τον άξιο υπάλληλο και να του δίνει μια διαφορετική προοπτική καριέρας από αυτή που έχει σήμερα.
Αλλαγές στο μισθολόγιο
Β. Σε συνδυασμό με αυτήν την παρέμβαση θα προχωρήσουμε και σε αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ακριβώς διότι η αξιολόγηση και τα μισθολογικά κίνητρα τα οποία δίνουμε στους υπαλλήλους, θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα. Και θα πρέπει κάποια στιγμή να φτάσουμε να μπορούμε να ανταμείβουμε υπαλλήλους με βάση όχι μόνο τα χρόνια προϋπηρεσίας τους ή τα ακαδημαϊκά τους προσόντα, αλλά και με βάση το είδος της δουλειάς που κάνουν.
Σύστημα προσλήψεων
Γ. Βεβαίως θα πρέπει να απλοποιήσουμε και το σύστημα των προσλήψεων. Είναι σημαντικό ότι έχουμε πια έναν κεντρικό προγραμματισμό προσλήψεων, ο οποίος υλοποιείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τα δημοσιονομικά πλαίσια, αλλά και πολιτικές επιλογές. Όμως, το σύστημα των προσλήψεων τραβάει πάρα πολύ σε χρόνο, με αποτέλεσμα όταν προσλαμβάνονται οι υπάλληλοι να μην αντιμετωπίζονται άμεσες και επείγουσες ανάγκες της διοίκησης.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου