Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Συμπαράσταση στον αγώνα των προσφύγων

a8hna
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου του 2014, αντιπροσωπεία της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., επισκέφθηκε τους Σύριους πρόσφυγες, στην πλατεία Συντάγματος, εκεί όπου δίνουν αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας και τους παρέδωσε το ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης του Γενικού Συμβουλίου και την οικονομική συμβολή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη δικαίωση του αγώνα τους.
Η αντιπροσωπεία της Ε.Ε. δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζόμενων στο Δημόσιο στον αγώνα των προσφύγων, που με συλλογικούς όρους διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για ελεύθερη μετακίνηση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα θύματα του ιμπεριαλισμού στη Μ. Ανατολή είναι χιλιάδες. Όσοι δεν πεθαίνουν από τον πόλεμο στις χώρες τους, όσοι δεν πνίγονται στο Αιγαίο ή δεν δολοφονούνται στα σύνορα, καταδικάζονται να πεθάνουν από την πείνα στη χώρα πρώτης υποδοχής, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η Ελλάδα, γιατί έτσι επιτάσσουν οι διεθνείς συνθήκες.
Ζητάμε σε όλους τους τόνους, να σταματήσει πια ο εμπαιγμός τόσων ανθρώπων και η απάνθρωπη αντιμετώπισή τους από το κράτος. Να δοθεί στους Σύριους πρόσφυγες άμεσα η δυνατότητα να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν και για όσο διάστημα παραμένουν εδώ να τους εξασφαλιστεί τροφή και στέγη.
Η απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική της ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΙΓΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ
ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου