Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Οι 6 νομοτεχνικές βελτιώσεις επί του Σχεδίου Νόμου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με ονομαστική ψηφοφορία η ψήφιση αύριο στην ολομέλεια.

Αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλή επί του Σχεδίου Νόμου: «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση». Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που ήδη έχουν γίνει όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης έχουν ως εξής:
Α. Γίνεται μία νομοτεχνική βελτίωση στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα της τρίτης λυκείου, όπου προστίθεται μία ώρα Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών αντικαθοστώντας μία ώρα από τη Λογοτεχνία.
Β. Γίνεται μία νομοτεχνική βελτίωση στην παράγραφο 1 του άρθρου 10 όπου στον κατάλογο των προτύπων γυμνασίων της χώρας προστίθεται το Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.
Γ. Με τη νομοτεχνική βελτίωση στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 13 προστίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση υποβολής υποψηφιότητας σε θέση διευθυντή προτύπου ή πειραματικού σχολείου η κατοχή διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτών των σχολικών μονάδων.
Δ. Στο β΄ εδάφιο της παραγράφου 7 του άρθρου 17 προστίθενται στις κατηγορίες εκπαιδευτικών που προσφέρουν διδακτική υπηρεσία και οι υπεύθυνοι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών σχολικών δραστηριοτήτων και υπευθύνων σε διάφορους οργανισμούς.
Ε. Γίνεται μία νομοτεχνική βελτίωση όπου στην περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 19 καταργείται η μη μοριοδότηση των μονοετών μεταπτυχιακών Η νομοτεχνική βελτίωση έχει ως εξής «Το διδακτορικό δίπλωμα μοριοδοτείται με τέσσερις μονάδες, ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών είτε μονοετούς είτε διετούς με δυόμισι μονάδες» .
Ζ. Επίσης, με τη νομοτεχνική βελτίωση στην περίπτωση α΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 22 αυξάνεται από δύο σε τρεις ο αριθμός των σχολικών μονάδων, στις οποίες μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα ένας εκπαιδευτικός, προκειμένου να επιλεγεί ως διευθυντής. Η νομοτεχνική βελτίωση έχει ως εξής: «Οι υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων, οι υποψήφιοι διευθυντές τετραθέσιων και άλλων νηπιαγωγείων και οι υποψήφιοι διευθυντές εργαστηρίων για τις θέσεις κατ’ ανώτατο αριθμό τριών σχολικών μονάδων, εκ των οποίων η μία σχολική μονάδα μπορεί να είναι είτε όπου κατέχουν οργανική θέση είτε σε μία από τις σχολικές μονάδες που υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, ως στελέχη ή ως εκπαιδευτικοί για τουλάχιστον οχτώ διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Η δεύτερη σχολική μονάδα είναι εντός του ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ, όπου υπηρετούν ή υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία. Και η επιλογή της τρίτης σχολικής μονάδας δεν υπόκειται σε κανέναν επιπρόσθετο περιορισμό, δηλαδή αυτή μπορεί να είναι οποιαδήποτε ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου