Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ταγματάρχης

Ποιο το πρόβλημα; Μα φυσικά η εξάρτηση κάθε θεσμού από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Σε βαθμό ασφυξίας. Προκαλώντας κατάσταση παραλυσίας. Δημιουργώντας συνθήκες εκλογικής πελατείας!
Οι θεσμοί είναι τα τσιφλίκια της πολιτικής ηγεσίας. Και οι διορισμένοι είναι οι ζωντανοί «ιμάντες» που διεκπεραιώνουν τις επιθυμίες των πολιτικών που τους διορίζουν!

Το αποτέλεσμα; Εσύ, εγώ, όλοι εμείς πληρώνουμε. Με τους φόρους μας. Με τον λογιαρσμό της ΔΕΗ. Οσο αφορά στην Κρατική Ραδιοτηλεόραση. Την φερόμενη, στα λόγια, ως Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Πληρώνουμε από το υστέρημα. Και στην συνέχεια, με τα δικά μας λεφτά, κάνουν οι «ιμάντες» ότι γουστάρουν τα αφεντικά. Βλέπουμε δηλαδή το έργο που άλλοι σκηνοθέτησαν για εμάς. Ερήμην ημών και υμών!

Τουτέστιν το βασικό, το κυρίαρχο, το πρωτογενές πρόβλημα δεν είναι ο διορισμός του Λάμπη Ταγματάρχη και του Διονύση Τσακνή. Είναι, κυρίως, η εφαρμοσμένη υποταγή. Ολων των κυβερνήσεων. Ολων των κομμάτων που κυβέρνησαν και που θα κυβερνήσουν!

Τι σημαίνει αυτό; Πρώτα απ όλα ουδεμία σχέση με την Ευρωπαική πρακτική. Η Ψωροκώσταινα εντελώς χώρα αφρικανική. Σε όλους τους τομείς!

Τι άλλο σημαίνει; Μα φυσικά η γνωστή τσυτολογία. Ολοι οι θεσμοί ιδιοκτησίας κυβερνητικής. Η κυβέρνηση ιδιοκτησίας κομματικής. Το κόμμα ιδιοκτησίας του αρχηγού!

Με απλά λόγια σουλτανία Οθωμανική. Αυτό αποδεικνύεται και με την ΕΡΤ. Αφού, εγώ είμαι κυβέρνηση του 36% των πολιτών, τότε διορίζω όποιον εγώ γουστάρω. Ετσι θέλω. Αυτοί οι δικοί μου θα κάνουν κουμάντο!

Και κάτι ακόμα. Σχετικά με την περίπτωση του Λάμπη Ταγματάρχη. Ανεξάρτητα από τις ικανότητές του. Ανεξάρτητα από την εμπειρία του. Τόσο στο τιμόνι της Nova όσο και στην ΕΡΤ

Ο Λάμπης Ταγματάρχης ο ζωντανός ορισμός του αίλουρου. Του οπορτουνισμού. Ως ιθύνων νους μιας Μνημονιακής κυβέρνησης είχε πει ότι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές μπλοκάρουν όλες τις αλλαγές. Μέσα στο πνεύμα εκείνης της κυβέρνησης

Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος στην υπηρεσία μιας εκ διαμέτρου αντίθετης πολιτικής. Προφανώς σήμερα ο αγώνας των εργαζομένων δικαιώθηκε. Προφανώς οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ είναι μαχητές. Και προφανώς οι χθεσινοί εχθροί σήμερα φίλοι και σύμμαχοι!

Δύο άνθρωποι στην συσκευασία του ενός. Ποιος ο γνώσιος και ποιος ο κάλπης; Ποιος ο αριστερός και ποιος ο δεξιός; Ποιος ο Μνηνομιακός και ποιος ο αντιμνημονιακός;

Μα τι ερωτήσεις είναι αυτές; Ο άνθρωπος έκανε την δουλειά του. Σύμφωνα με την πολιτική των αφεντικών του. Επομένως σωστός. Και στις δύο περιπτώσεις!

Ο Λάμπης Ταγματάρχης είναι άνθρωπος για όλες τις εποχές, Πασπαρτού! Οπου φυσάει ο άνεμος. Οπου βολεύει. Οπου συμφέρει. Σε κάθε ζήτηση. Για την σωτηρία και την αναβάθμιση της ΕΡΤ ρε γαμώτο!

Η περίπτωση του Λάμπη Ταγματάρχη εντελώς νεοελληνικής κοπής. Γιατί όλοι εμείς εθισμένοι στο φαινόμενο του καιροσκοπισμού. Μονίμως. Είτε πρωταγωνιστές είτε θεατές του έργου «Υπηρέτης δύο αφεντάδων»

Αντε Λάμπη και εις ανώτερα!
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου