Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ερχεται ο πρώτος «μίνι» καύσωνας (;) της χρονιάς

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ

Ανοδο θα παρουσιάσει σταδιακά από σήμερα Σάββατο και τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για τον πρώτο μίνι-καύσωνα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ερχεται ο πρώτος «μίνι» καύσωνας (;) της χρονιάς
Ειδικότερα, για σήμερα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές και τις απογεμυματινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ορεινά, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και στα βόρεια ορεινά υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
ΠΗΓΗ:  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου