Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των κύριων συντάξεων προβλέπει το τελικό σχέδιο Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των κύριων συντάξεων προβλέπει το τελικό σχέδιο Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Μεγαλύτερες μειώσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης κύριων συντάξεων, ακόμα και σε σχέση με εκείνα που προέβλεπε το αρχικό Σχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό, περιλαμβάνει αυτό που τελικώς κατατέθηκε, χθες, στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό αναπλήρωσης για τα 42 έτη ασφάλισης μόλις που αγγίζει το 46,8% (!) έναντι 50,73% που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, ενώ για τα 35 χρόνια υπηρεσίας (έτη ασφάλισης) φτάνει στο 33,81% (έναντι 37,52% που προβλεπόταν στο αρχικό).
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μείωση κύριων συντάξεων που προκύπτει για όσους βγαίνουν σε σύνταξη με 35 χρόνια υπηρεσίας ξεπερνά το 36%!

Όπως είχαμε προβλέψει οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο τελικό «Σχέδιο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιέχει ακόμα πιο επώδυνες -πραγματικά σαρωτικές- ανατροπές για το επίπεδο των συντάξεων και το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων, βάζοντας στην προκρούστεια κλίνη τόσο τις προσδοκίες των σημερινών εργαζόμενων όσο και τις ελπίδες μιας ζωής των σημερινών συνταξιούχων.
Είναι φανερό ότι η Νεομνημονιακή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και ο Υπουργός Εργασίας, χωρίς επιφυλάξεις, αδιαφορώντας για τις άγριες επιπτώσεις στο σώμα μιας κοινωνίας, ήδη «αποστεωμένης», έπειτα από έξι χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών, είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν έως τέλους την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική τους.
Τολμούν, δε, ακόμα να μιλούν για «δίκαιη επίλυση» του Ασφαλιστικού!
Τους θυμίζουμε, λοιπόν, αυτά που και οι ίδιοι έλεγαν μέχρι «χθες»:
  • Δίκαιη επίλυση δεν μπορεί να υπάρξει όταν το Ασφαλιστικό αντιμετωπίζεται μόνο ως δημοσιονομικό πρόβλημα. Ούτε όταν παραβλέπεται η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων ή όταν προωθείται συστηματικά η σταδιακή απόσυρση του Κράτους από τη στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος (γεγονός που επισφραγίζεται με το τρίτο Μνημόνιο).
  • Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού δεν είναι ούτε η προσαρμογή του συστήματος στα σημερινό χαμηλότατο επίπεδο πόρων, ούτε οι μειώσεις των συντάξεων, ούτε οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας ούτε βεβαίως οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Ουσιαστική μεταρρύθμιση είναι η αντιμετώπιση της ουσίας του προβλήματος που είναι προφανώς η έλλειψη πόρων.  
Μόνο που οι εισφορές, μετά από την πολύχρονη εφαρμογή της λαθεμένης συνταγής των Μνημονίων, βρίσκονται σήμερα στο ναδίρ, με την ανεργία στα ύψη, τους κατώτατους μισθούς να κατακρημνίζονται, την ευέλικτη απασχόληση να γενικεύεται, τη μαύρη εργασία να φτάνει σε ασύλληπτα επίπεδα, τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών να οδηγούν τον κόσμο σε απελπισία και την εισφοροδιαφυγή να αποτελεί πλέον τον κανόνα.
Χωρίς «απαντήσεις» σε αυτά κανένα Ασφαλιστικό Σύστημα δεν μπορεί να επιβιώσει.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ σε κάθε απεργιακή και αγωνιστική δράση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο διάστημα και με τρόπο αποφασιστικό να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τα σχέδια Κυβέρνησης και Τρόικας.
Τα ψέματα τελείωσαν!
Είναι ώρα για αλήθειες! Είναι ώρα για αγώνες! Είναι ώρα για δικαίωση!
Από τη Γραμματεία της ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου