Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Κατρούγκαλος: Θα τα πάρουμε από αυτούς που φορούν μαντηλάκι και γραβάτα σαν εμένα

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Κατρούγκαλος: Θα τα πάρουμε από αυτούς που φορούν μαντηλάκι και γραβάτα σαν εμένα

Τη βεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις μέχρι να έρθει η ανάπτυξη εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Μέχρι να έρθει η ανάπτυξη εμείς εγγυόμαστε τις συντάξεις στο επίπεδο που είναι και αναπροσαρμόσαμε το σύστημα, ώστε να το κάνουμε βιώσιμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος,  μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.
Ερωτηθείς, αρχικά για τις βουλευτικές συντάξεις οι οποίες εξαιρούνται από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού, τόνισε πως όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι».
Όπως χαρακτηριστικά επανέλαβε «δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012».
Ο Γ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο ΔΝΤ τόνισε πως «δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον αλλά και αυτά που μέχρι έχουμε πράξει μέχρι τώρα». Όμως όπως τόνισε ο ίδιος « όλα θα φανούν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωσή των αποτελεσμάτων της Eurostat».
Μιλώντας για τη συνταξιοδοτική δαπάνη σημείωσε πως «είναι μικρότερη για το μέλλον κατά 1% του ΑΕΠ» και συμπλήρωσε πως «αποφασίσαμε να μοιράσουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο».
Αυτό κατά τον υπουργό Εργασίας σημαίνει ότι θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης. Όπως, μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε «θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα».
ΠΗΓΗ:  Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου