Τρίτη 5 Απριλίου 2016

μουσικές συν-δια-λέξεις ανάμεσα σε είδη, ύφη, όργανα, ρεπερτόριο, ύπαιθρο και άστυ, μουσική και λόγο


Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016
 
μουσικές συν-δια-λέξεις· ανάμεσα σε είδη, ύφη, όργανα, ρεπερτόριο, ύπαιθρο και άστυ, μουσική και λόγο
συναυλίες - διαλέξεις, με συμμετοχή μουσικών και μουσικολόγων
μουσικές συν-δια-λέξεις
ανάμεσα σε είδη, ύφη, όργανα, ρεπερτόριο,
ύπαιθρο και άστυ, μουσική και λόγο


συναυλίες - διαλέξεις, με συμμετοχή μουσικών και μουσικολόγων

Η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Έντυπης και Ψηφιακής Τεκμηρίωσης της Ελληνικής Μουσικής του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής (ΤΛΠΜ) του ΤΕΙ Ηπείρου θα πραγματοποιήσουν δύο συναυλίες - διαλέξεις, με συμμετοχή μουσικών και μουσικολόγων στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Πιο συγκεκριμένα,
δύο μουσικολόγοι θα παρουσιάσουν δύο μουσικούς, που παίζουν επί σκηνής, ενώ συγχρόνως εξηγούν και βοηθούν το κοινό να κατανοήσει τα τεχνικά, ιστορικά και αισθητικά διακυβεύματα της τέχνης που επιτελούν.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 και ώρα 21.00 μ.μ. με θέμα: «Μετά τον Χατζιδάκι, το λαϊκό πιάνο: Αστικές λαϊκές μουσικές και η “έντεχνη” διαμεσολάβησή τους».
Πιάνο παίζει ο Νίκος Ορδουλίδης και συνδιαλέγεται μαζί του ο Γιώργος Κοκκώνης.
Ο Γιώργος Κοκκώνης είναι μουσικολόγος, ιδρυτής του ΤΛΠΜ, στο οποίο υπηρετεί ως επίκουρος καθηγητής. Ο Νίκος Ορδουλίδης είναι πιανίστας, διδάκτωρ μουσικολογίας, εισηγητής του Eastern piano project και πανεπιστημιακός υπότροφος στο ΤΛΠΜ.

Θα ακολουθήσει δεύτερη εκδήλωση την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 και ώρα 21.00 με θέμα: «Το ακορντεόν και η γκάιντα: Λαϊκές μουσικές της υπαίθρου Θράκης». Ακορντεόν παίζει ο Θάνος Σταυρίδης και συνδιαλέγεται μαζί του ο Χάρης Σαρρής.
Ο Χάρης Σαρρής είναι διδάκτωρ εθνομουσικολογίας, ερευνητής των ασκαύλων και πανεπιστημιακός υπότροφος στο ΤΛΠΜ.Ο Θάνος Σταυρίδης είναι μουσικός που διακρίνεται ως ακορντεονίστας και ενορχηστρωτής, πτυχιούχος μουσικολογίας του ΑΠΘ και έκτακτος διδάσκων του ΤΛΠΜ.

 
Οργάνωση : Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - ΤΕΙ Ηπείρου
Τοποθεσία : Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου «Κάρολος Παπούλιας»
Ημερομηνία : Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016
Ωρα : 21:00
Είσοδος : Είσοδος Ελεύθερη
Σχετικό Link :
http://

Σχετικό Αρχείο :

http://www.uoi.gr/files/news/attachments/7814.zip

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου