Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ο διαστροφικός ναρκισσισμός των κυβερνώντων

image
ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΣΙΛΙΑ
Ένα επίκαιρο σλόγκαν των ημερών θα μπορούσε να είναι: «Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και το Πάσχα στην Ελλάδα του 2016, ανθρώπους»! Αλλοπρόσαλλες πολιτικές και αέναες συζητήσεις επί συζητήσεων για το τίποτα του τίποτα. Νομοσχέδια για τα νομοσχέδια χωρίς αντίκρισμα. Μόνο για λόγους εξαπάτησης των πολιτών που θα παρθούν πίσω στο πρώτο «μπου!» των εταίρων. Έχει χαθεί η μπάλα και όλοι αυτοί οι κατά φαντασίαν πολιτικοί (γιατί για επαναστάτες ακούγεται ως ανέκδοτο) συνεχίζουν τα ίδια τροπάρια, περί χτυπήματος του κεφαλαίου και διάφορες άλλες αρλούμπες, ενώ η χώρα σύσσωμη καταρρέει.
Λένε ότι διαπραγματεύονται υπέρ των κοινωνικά και οικονομικά αδυνάμων και καταστρέφεται το σύμπαν. Επαγγέλματα διαλύονται. Νέοι επαγγελματίες μεταναστεύουν. Παλαιοί επαγγελματίες προσπαθούν να περισώσουν κάτι από τη φορολογική λαίλαπα. Ενώ ταυτόχρονα η γραφειοκρατία ανδρώνεται και καμία υποψία μεταρρύθμισης δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Τα υπουργεία, τα νοσοκομεία, τα δικαστήρια, διαλύονται από τους άσχετους εμμονικούς που τα κυβερνούν, ενώ με περίσσιο θράσος τολμούν ακόμα και υπερασπίζονται κρατικοδίαιτες συντεχνίες κι έχουν ανεβάσει τα έξοδα του κράτους στα ύψη. Όμως αυτοί συνεχίζουν απτόητοι και αγέρωχοι το καταστροφικό τους έργο, ως γνήσιοι διαστροφικοί νάρκισσοι, που θεωρούν ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια και φυσικά ότι έχουν πάντα δίκιο ακόμα κι αν καταστραφεί η χώρα, που ήδη είναι έτοιμη να καταστραφεί.
Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση είναι εγκλωβισμένοι σε μια ξεπερασμένη επιχειρηματολογία και ασχολούνται μόνο πως θα καταστρέψουν και τον τελευταίο ελεύθερο επαγγελματία και επιχειρηματία, παθαίνοντας αναφυλαξία στο άκουσμα της λέξης μεταρρύθμιση. Μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται με τίποτα σ’ ένα κράτος που διψάει γι’ αυτές. Εξακολουθούν και πλασάρουν το παραμύθι των «κακών καπιταλιστών που θέλουν να μας πιουν το αίμα», εκείνο που οι ίδιοι ως αιμοδιψείς βρικόλακες το έχουν ήδη πιει σχεδόν όλο, καταφεύγοντας διαρκώς σε νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ο διαστροφικός νάρκισσος δεν έχει όρια ούτε ήθος, ούτε κοινωνική ηθική. Η ηθική του αφορά μόνο στον εγωκεντρισμό του: στο πώς θα γίνει το δικό του με κάθε κόστος, ενώ το ψέμα είναι το μέσο επικοινωνίας με τον άλλον το οποίον το θεωρεί πράγμα και γι’ αυτό τον χρησιμοποιεί. Ψέματα παντού!  Έτσι αφού θα καταστρέψουν τα πάντα μετά θα αποσυρθούν ρίχνοντας τις ευθύνες στο «υπερπέραν» και θα ξαναρχίσουν τον πετροπόλεμο (παλιά μου τέχνη κόσκινο). Αυτός είναι ο τύπος του ανθρώπου που μας κυβερνάει, μαζί με κάποιους συντρόφους και συντρόφισσες της λίθινης εποχής όπου οι μεν μπερδεύουν το λόγο με το φτύσιμο και οι δε τα πασχαλινά αβγά με τα πέη, και έτρεξαν να τα κόψουν, έμπλεες φθόνου και βλακείας.
ΠΗΓΗ:  Athens Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου