Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΟΛΜΕ: Σχετικά με τα δελτία τύπου του Υπ. Παιδείας

Αθήνα, 14/04/2016
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με έκπληξη ενημερώθηκε για τo περιεχόμενο των δύο τελευταίων Δελτίων Τύπου του Υπουργείου Παιδείας που προκλήθηκαν το πρώτο μετά την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 10/4/2016 και το δεύτερο μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου με τη συμμετοχή του Νομικού Συμβούλου της κ. Γεραπετρίτη, προκειμένου να κατατεθεί η νομική τεκμηρίωση των θέσεων της ομοσπονδίας για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν δέχεται προτροπές – συμβουλές από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με αποφάσεις του για την ανάληψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως αυτή που εξήγγειλε για πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας – αποκλεισμό του υπουργείου την ερχόμενη Παρασκευή 15/4/ 2016 στις 11:30 π.μ..
Ο μόνος αρμόδιος να κρίνει και ελέγξει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις αποφάσεις του είναι ο ίδιος ο κλάδος.
Η ΟΛΜΕ από την ίδρυσή της έχει αποδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη και την προστασία της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, συνεπώς τα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου παιδείας για δήθεν συμφωνία της ΟΛΜΕ με τις προτάσεις που κατέθεσε το Υπουργείο παιδείας σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών δεν την αφορά. Η τελευταία μάλιστα τακτική του υπουργείου παιδείας έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η ΟΛΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή της στον εθνικό – κοινωνικό διάλογο.
Καλούμε το Υπουργείο παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και να υιοθετήσει τις θέσεις της ΟΛΜΕ για ένα ενιαίο σύστημα διορισμών μονίμων και αναπληρωτών.
Παλεύουμε για:
  • Ανατροπή των πολιτικών Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.
  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
  • Μαζικούς διορισμούς.
  • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
 Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου