Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 24-25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠ-ΚΩΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ                                                      Ιωάννινα 1610 – 2018
ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                               Αρ. Πρωτ.: 158
ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                   
Πληροφορίες: Παργανάς Κων/νος             Προς:
 Τηλέφωνο: 6944585310                                                                   Μέλη του
E-mail: tallilo2014@gmail.com

Θέμα : «Εκδρομή Ταμείου Αλληλοβοήθειας»

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων διοργανώνει 2ήμερη εκδρομήστις 24και 25 Νοεμβρίου 2018 με προορισμό τα Καλάβρυτα (διανυκτέρευση στο HotelHELMOS 4*).
Κόστος συμμετοχής: 50 €/ άτομο (πληρωμή με μετρητά)
Στην τιμή περιλαμβάνονται: μεταφορά με λεωφορείο, διανυκτέρευση και πρωινό.
Το πρόγραμμα της εκδρομής επισυνάπτεται.
Ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του λεωφορείου (52 θέσεις) ή το αργότερο μέχρι 2Νοεμβρίου. Προτεραιότητα έχουν τα ενεργά μέλη του Ταμείου μας.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που θέλουν να λάβουν μέρος στην εκδρομή να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο ταξιδιωτικό γραφείο"GOFUNTRAVEL" (Μακρυγιάννη 2, τηλ. : 2651034313). 

 






ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
24-25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αναχώρηση από τα Ιωάννινα το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 06:30 με προορισμό τα Καλάβρυτα. Κάνοντας τις απαραίτητες κατά τη διαδρομή στάσεις για ξεκούραση φτάνουμε στο Διακοπτό, όπου (προαιρετικά) θα πάρουμε το τρένο στις 11:30 με προορισμό τα Καλάβρυτα.
Ο οδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο. Το τρένο έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με ξεχωριστό ενδιαφέρον περιήγησης.
Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας που ξεκινά από το Διακοπτό, ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή 22 χιλιομέτρων που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ/ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ/ώρα στο οδοντωτό κομμάτι.
Ο χαρακτηρισμός «οδοντωτός», όπως είναι προφανές, προέρχεται από τα «δόντια» που χρησιμοποιούν οι αμαξοστοιχίες του τύπου αυτού και τις βοηθούν να σκαρφαλώνουν στις μεγάλες κλίσεις.
Κατά την άφιξή μας στα Καλάβρυτα θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος και την Αγία Λαύρα.
Άφιξη στο ξενοδοχείο – τακτοποίηση – ελεύθερος χρόνος

Την άλλη το πρωί θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε με προορισμό μας το σπήλαιο των Λιμνών.
Το σπήλαιο των Λιμνών, που παλαιότερα ονομαζόταν Τρουπίσιο, βρίσκεται σε υψόμετρο 827 μέτρων και απέχει 17 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και 9 χλμ. από την Κλειτορία".
Λίμνες στο εσωτερικό ενός σπηλαίου δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ούτε παγκόσμια ούτε για τον Ελλαδικό χώρο, όπου αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Εδώ τα νερά πλημμυρίζουν, καμιά φορά, το χειμώνα και μένουν στάσιμα τις άλλες εποχές, στις 13 κλιμακωτές λίμνες. Σχετικά πρόσφατες πλημμύρες ανα­φέρονται, στις διηγήσεις των χωρικών, για το 1922 και το 1940, ύστερα από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.
Από υδρολογική άποψη, το σπήλαιο μπορεί να χωριστεί σε τέσσερα τμήματα, αρχίζοντας από την φυσική είσοδο, που βρίσκεται 83 μ. χαμηλότερα από το ψηλότερο επίπεδο του σπηλαίου.Το συνολικό μήκος του σπηλαίου είναι περίπου 2 χλμ. και το σχήμα του οφιοειδές.
Στη συνέχεια και κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για μεσημεριανό φαγητό και ξεκούραση, επιστρέφουμε στα Ιωάννινα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου