Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΑΔΕΔΥ

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στην Εκπαιδευτική Κοινότητα που προχωρά αύριο Πέμπτη 13/1/2011 και μεθαύριο Παρασκευή 14/1/2011 σε κινητοποιήσεις.
Πριν λίγες μέρες (9/1/2011) συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τη δολοφονία του Καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος, υπερασπιζόμενος τους μαθητές του, την παιδεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού μας, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό και την παρακρατική τυφλή βία.
Σήμερα, απέναντι στην ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα που επιδεινώνει δραματικά τη θέση των εργαζομένων, προς όφελος του κεφαλαίου, πολιτική που ανατρέπει κατακτήσεις και δικαιώματα, όπως η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, η παιδεία, η υγεία και η μόνιμη και σταθερή εργασία. Όλοι  εμείς, πιστοί στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα, οργανώνουμε την αντίστασή μας και προετοιμάζουμε τους νέους αγώνες μας.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμπαρατάσσεται με τους εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και γονείς που κινητοποιούνται για τη διασφάλιση και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέλος, στηρίζει:
  • 1. Τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 13/1/2011 σε διάφορες πόλεις της χώρας με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα (Αθήνα: Προπύλαια στις 12.30 μ.μ.)
  • 2. Τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι ΕΛΜΕ και οι Διδασκαλικοί Σύλλογοι της χώρας (με αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ) ενάντια στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων.
Οι κινητοποιήσεις αυτές θα γίνουν την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011 στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας.
(Για την Περιφέρεια Αττικής στη 1.00 μ.μ. Τσόχα 15-17 Αμπελόκηποι).  
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου