Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Σ.Ε.Δ.Ε.-Π.Ε.Α.Ε.-Σ.Ω.Α. εκπαιδευτικών



Την Παρασκευή, 7/1/11, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας πανελλαδική κινητοποίηση από τη Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών, το Σωματείο Εκπαιδευτικών με 24μηνο+ΑΣΕΠ και πλήθος αδιόριστων και διορισμένων εκπαιδευτικών. Βασικό αίτημα της  κινητοποίησης αυτής ήταν ο άμεσος διορισμός όλων των εκπαιδευτικών που έπρεπε να διοριστούν τον Σεπτέμβρη και δε διορίστηκαν. Παρόλες τις 12.000 περίπου συνταξιοδοτήσεις το Υπουργείο Παιδείας δε διόρισε ούτε τους μισούς από αυτούς που θα έπρεπε, εναρμονισμένο πλήρως με τις επιταγές του ΔΝΤ και της Τρόικας. Αντ’ αυτού χιλιάδες ήταν οι προσλήψεις ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών από την αρχή του σχολικού έτους, αποδεικνύοντας ότι η θέση του Υπουργείου για ανυπαρξία κενών είναι ψευδής και ανυπόστατη.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής μας ζητήσαμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου πέντε μήνες μετά να πάρουμε μία γραπτή δέσμευση τόσο για τους διορισμούς που εκκρεμούν από τον Σεπτέμβρη του 2010, όσο και για τους νέους που επρόκειτο να γίνουν το 2011-2012. Επί δύο ώρες μας παρέπεμπαν σε γραμματείς και υπαλλήλους. Η αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου ήταν αυτή που μας έκανε να μπούμε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, χωρίς τη θέληση της πολιτικής ηγεσίας του. Όντας εκεί, αντιληφθήκαμε ότι συγκεντρώνονται αστυνομικές δυνάμεις. Συγκροτήθηκε επιτροπή συνάντησης με την κ. Χριστοφιλοπούλου, και ενώ μπήκαμε με τη συνοδεία αστυνομικού στο εσωτερικό του κτηρίου, στη διαδρομή μας ξανααρνήθηκαν τη συνάντηση. Τα 5 λεπτά που μας δέχτηκε τελικά η Υφυπουργός, όρθιους στο γραφείο της, προέκυψαν μετά τη δική μας επιμονή και την είσοδό μας στον 3ο όροφο του υπουργείου, όπου και αρνηθήκαμε να αποχωρήσουμε αν δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Η απαξιωτική συμπεριφορά της κ. Χριστοφιλοπούλου τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης όσο και κατά τις μετέπειτα δηλώσεις είναι χαρακτηριστική ενός υπουργείου που έχει μάθει να αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς με αλαζονεία και αυταρχισμό. Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας μετά το τέλος της συνάντησης είναι ενδεικτικό του πόσα ψέματα και πόση λάσπη μπορούν να χωρέσουν σε ένα κακογραμμένο κείμενο. Καμία απάντηση, καμία δέσμευση παρά μόνο κοροϊδία και άγνοια ή όπως λέει και ο λαός «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
Διότι η δήλωση ότι οι διορισμοί θα γίνουν με βάση τις ανάγκες, όταν ήδη έχουν ανακοινωθεί οι συγχωνεύσεις σχολείων, η κατάργηση των αντισταθμιστικών προγραμμάτων και των τάξεων ένταξης, πράγματι είναι κοροϊδία… Και να σας θυμίσουμε ότι οι πιστώσεις για τους συγκεκριμένους διορισμούς του Σεπτέμβρη έχουν ήδη εγκριθεί… πού είναι αυτά τα λεφτά;;;;
Κι αν η κ. Χριστοφιλοπούλου ορίζει βία τη σιδερένια πόρτα που ξηλώθηκε, εμείς ονομάζουμε βία την καταδίκη χιλιάδων εκπαιδευτικών στην ανεργία, ονομάζουμε βία το κλείσιμο των σχολείων, το πέταγμα χιλιάδων μαθητών στο δρόμο. Και όσο για τα έξοδα που πληρώνει ο ελληνικός λαός… η πολιτική του Υπουργείο Παιδείας εδώ και χρόνια έχει οδηγήσει τους γονείς να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και αυτό το ξέρει καλά ο ελληνικός λαός. Άλλωστε, κ. Χριστοφιλοπούλου, πολύ πιθανόν η πόρτα να στοιχίζει λιγότερο από το τσιμπούσι – με κάθε λογής γλυκίσματα, χυμούς και άλλα τιμαλφή - που είχε στηθεί στο γραφείο στο οποίο μας δεχτήκατε κατά τη διάρκεια των… απανωτών συσκέψεων ...
Όσο για τα ψεύδη του περιορισμού της ωρομισθίας, απλώς να σας θυμίσουμε ότι πλέον τους λέτε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Και πράγματι είχατε πολλές πρωτιές ως Υπουργείο. Κρατήσατε 4 μήνες απλήρωτους 5.800 εκπαιδευτικούς, είστε η πρώτη ηγεσία στη θητεία της οποίας έγινε επίσχεση εργασίας από ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, είσαστε οι πρώτοι μετά από χρόνια που φτιάξατε 30αρια τμήματα μαθητών κοκ. Βραβεία καινοτομίας σας αξίζουν πολλά! Τέλος τη δήλωση ότι οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις την αφήνουμε στη κρίση όποιου γνωρίζει στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα.
Ό,τι κι αν δηλώνετε, ό,τι κι αν γράφετε πλέον δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Όχι μόνο εσείς, αλλά και όλο το συνάφι σας που σε απανωτές συσκέψεις καταργεί όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σας μάθαμε πια! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και το νέο έτος φαίνεται να είναι θερμό. Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, όλους τους εργαζόμενους να μην ανεχτούν αλλά ψεύδη, άλλη εκμετάλλευση.
Θα μας έχετε κάθε μέρα μπροστά σας, εμπόδιο στα σχέδιά σας!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου