Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ένσταση κατά του σχεδίου εργασίας του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΣΤΟ  ΚΕΔΔΥ   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



                                                                      ΠΡΟΣ
                                                   Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής                                     
                                                                       
                                                                          Κοινοποίηση:
                                                                      1.Γραφείο κ. Υπουργού
                                                                      2.ΔΟΕ
                                                                      3.ΟΛΜΕ
                                                                      4.Συνήγορο του Πολίτη
                                                                      5.ΚΕΔΔΥ της χώρας
                                                                      6. ΣΜΕΑΕ
                         7.Πειραματικά
                    8. Μουσικά
                           9. Καλλιτεχνικά
                       10. Μειονοτικά
                             11. Διαπολιτισμικά


ΘΕΜΑ: «Ένσταση κατά της παραγράφου του σχεδίου εργασίας του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που στερεί το δικαίωμα αίτησης απόσπασης από συγκεκριμένες ομάδες εκπαιδευτικών».

Με έκπληξη διαβάσαμε το κείμενο εργασίας του Υπουργείου Παιδείας  στην ιστοσελίδα alfavita, (ημερομηνία ανάρτησης 16/1/11), στο οποίο αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά πως  εκπαιδευτικοί που κατέχουν οργανική θέση σε ΚΕΔΔΥ, ΣΜΕΑΕ, πειραματικά, μουσικά, καλλιτεχνικά, μειονοτικά και διαπολιτισμικά σχολεία θα αποκλείονται  του δικαιώματος αίτησης απόσπασης.
Η παραπάνω ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα το διαχωρισμό των εκπαιδευτικών σε κατηγορίες και τον «εγκλωβισμό» τους σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες και δομές του Υπουργείου Παιδείας. 
Θεωρώντας ότι είναι εντελώς αντισυνταγματικός ο διαχωρισμός των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες του Υπουργείου, ενιστάμεθα και απαιτούμε την άμεση απόσυρση της παραγράφου που ουσιαστικά διαχωρίζει τις «ανθρώπινες» αν μη τι άλλο, ανάγκες των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, καταπατώντας αυθαίρετα την αρχή της ισονομίας.ναι εως και αντισυνταγματικό ,καταστρατηγώντας την αρχη της ισονομίας ανάμεσα στο σύνολο των εκπαιδευτικών, θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω σχετικά. Εγω προσωπικά σκέφτομαι να το μεταβιβάσω στον συνήγορο του πολίτη για να γνωμοδοτήσει αν το υπεπθ μπορεί να ακυρώνει με τετοια ευκολία δικαιώματα εργαζομένων τα οποία θα επιφέρουν μεγάλη αναστάτωση , οικονομική και οικογενειακη.
Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας θέλει να εφαρμόσει επιλεκτικά νόμους, στερώντας μας το δικαίωμα να απολαμβάνουμε μέτρων που όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοί μας απολαμβάνουν, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, δεδομένου ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν κατά το χρόνο μετάθεσής μας ήταν διαφορετικές.
Ζητούμε να αρθεί άμεσα η αδικία που προβλέπει το σχέδιο εργασίας εις βάρος μας και διατηρούμε κάθε επιφύλαξη ένδικης διεκδίκησης του αυτοδίκαιου αιτήματός μας. Καμιά ρύθμιση  δεν μπορεί να μας διαχωρίζει από τους συναδέλφους μας, κατατάσσοντας μας ξαφνικά σε μειοψηφία, επηρεάζοντας και κλονίζοντας ανεπανόρθωτα τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.
Πρωταρχική επιδίωξη του Υπουργείου θα έπρεπε να ήταν ο γόνιμος διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών και των σοβαρότατων προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν και όχι ο κοινωνικός ρατσισμός και αποκλεισμός ομάδων.
Με την πεποίθηση ότι θα κατανοήσετε την αδικία και θα ανταποκριθείτε  άμεσα στο δίκαιο αίτημά μας, αναμένουμε τις ενέργειές σας καθώς και τη λήψη αποφάσεων που θα οδηγήσουν στην άρση της αδικίας αυτής και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.



Με Τιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου