Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Είναι ικανοί για υπερβάσεις οι δύο ηγέτες;

kathimerini.gr    Κύριο άρθρο               Hμερομηνία :  29-05-11        
Ζούμε ιστορικές και κρίσιμες στιγμές, αλλά χωρίς δυστυχώς να διαθέτουμε πολιτικούς ηγέτες οι οποίοι να ανταποκρίνονται στις περιστάσεις.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου παραδέχεται στα λόγια ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση πραγματικά άξιων ανθρώπων, αλλά συνεχίζει να άγεται και να φέρεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ένα στενό κύκλο αυλικών, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα θεαματικά στον τρόπο με τον οποίο κυβερνά.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς αρνείται συστηματικά τη συναίνεση και επιμένει σε λύσεις που ήταν έξοχες για το 2004, όχι όμως το 2011 με τους δανειστές και την τρόικα απέναντι.
Εν τω μεταξύ, η χώρα αρχίζει να γίνεται μη κυβερνήσιμη με τις καταλήψεις και αντιδράσεις των διαφόρων συντεχνιών να κορυφώνονται και να απειλούν την τελευταία ελπίδα ανάκαμψης, τον τουρισμό αυτού του καλοκαιριού. Οι εταίροι μας δεν θέλουν να μας αφήσουν να καταρρεύσουμε, αλλά εμείς πάλι δοκιμάζουμε την υπομονή τους και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επισπεύσουμε την κατάρρευση. Δεν μπορεί όμως να έχουμε τρελαθεί όλοι, να έχουμε χάσει ως λαός και πολιτική ηγεσία τη λογική και το ένστικτο της επιβίωσης.
Η μόνη λύση παραμένει ο μεν κ. Παπανδρέου να σχηματίσει μια σοβαρή κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και να περάσει όσα χρειάζονται για να συνεχίσει η χρηματοδότηση της χώρας, ο δε κ. Σαμαράς να δώσει τη συναίνεση που απαιτούν οι στιγμές στα δύσκολα, όχι τα εύκολα.
Πρέπει όμως γρήγορα να διαπιστωθεί αν είναι ικανοί για τέτοιες υπερβάσεις, αλλιώς να αποφασίσουν τη συγκρότηση μιας βραχύβιας κυβέρνησης διαχείρισης εκτάκτων συνθηκών, που θα διαπραγματευθεί με την τρόικα και θα βοηθήσει τη χώρα να περάσει τον επικίνδυνο κάβο της χρεοκοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου