Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΔΟΕ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Αθήνα  27/7/2011
Προς
Τα Μ.Μ.Ε.
(συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ)
ΚΟΙΝ:
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»           
Σύμφωνα με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» που υλοποιεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, 55.000 άνεργοι θα συνάψουν σύμβαση με «φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» και στη συνέχεια θα διατίθενται για δουλειά από τους «φορείς» στους Δήμους. Οι «φορείς» αυτοί είναι κατά κύριο λόγο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Οι άνεργοι βαφτίζονται «εθελοντές», απασχολούνται σε «κοινωφελείς εργασίες», θα αμείβονται 625 ευρώ το μήνα και οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.
Αυτό το πρόγραμμα προτίθενται να αξιοποιήσουν πολλοί Δήμοι και περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Νέας Ιωνίας, για να προσλάβει άνεργους εκπαιδευτικούς, πολλών ειδικοτήτων, ώστε από το Σεπτέμβρη να λειτουργεί πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία της πόλης, με ευθύνη του Δήμου!
            Με αυτό τον τρόπο εισάγονται νέες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση και μεταφέρεται το μορφωτικό περιεχόμενο του σχολείου στις επιχειρήσεις και στις Μ.Κ.Ο. Ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου» για την κατάργηση της μόνιμης δουλειάς.
Εκατοντάδες παρόμοια προγράμματα υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά μέσα από τους Δήμους με πρόσχημα τη δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας και φυσικά η ανεργία αυξάνει ραγδαία. Αντίθετα, το μόνο που «πέτυχαν» τα προγράμματα είναι η δημιουργία ενός πολύ φτηνού εργατικού δυναμικού. Γενικεύονται οι άθλιες ελαστικές, εργασιακές σχέσεις και οι μισθοί πείνας, κάτω και από το όριο της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί:
            Να παρθεί πίσω το πρόγραμμα αυτό! Έξω οι Μ.Κ.Ο. και οι επιχειρήσεις από τα σχολεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Η εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι υπόθεση των δήμων.
Από τη Δ.Ο.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου