Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

«Χωρίς βιβλία τον Σεπτέμβριο»


http://agon.gr/                                                         Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011
|

«Χωρίς βιβλία τον Σεπτέμβριο»

Τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, οι Μπάμπης Τουφίδης, Γιάννης Μακρίδης και Θανάσης Τζούμας, προειδοποιούν για τον κίνδυνο να ξεκινήσουν χωρίς βιβλία τα σχολεία, τον Σεπτέμβριο.

Αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «στην καλύτερη περίπτωση τα πρώτα βιβλία θα βρίσκονται στα χέρια των μαθητών στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ εκτιμάται ότι με αυτούς τους ρυθμούς όλα τα βιβλία θα έχουν διανεμηθεί κάπου στα Χριστούγεννα». Καταγγέλλουν επίσης την «πολιτική των μνημονίων, της απόλυτης κοινωνικής εγκατάλειψης και των περικοπών που έχει πλήξει δραματικά την παιδεία». Τα ίδια μέλη της διοίκησης της ΕΛΜΕ καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας ότι με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των διευθυντών εκπαίδευσης «υπήρξε σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας» και ότι «καθ΄ όλη τη διάρκεια τηςδιαδικασίας έστελνε διευκρινήσεις για τον τρόπο υπολογισμού των μορίων (η μία αναιρούσε την άλλη) και παρόλα αυτά πολλά έμειναν θολά και στην κρίση του συμβουλίου». Επίσης, θεωρούν ότι οι νέοι διευθυντές «θα γίνουν μάνατζερ, αξιολογητές που θα διοικούν και με κριτήρια πολλές φορές ιδιωτικού δικαίου με αυξημένες αρμοδιότητες» και ότι «πολλά ακούστηκαν περί συναλλαγής» στη διαδικασία ορισμού. Καταγγέλλουν ότι το κλίμα στην αξιολόγηση δεν ήταν ίδιο για όλους και προτιμήθηκαν όσοι «ήταν συνδικαλιστικά στελέχη» ή φιλικά διακείμενοι στις απόψεις του υπουργείου. Τα μέλη της ΕΛΜΕ συμπληρώνουν πάντως ότι άλλα συνδικαλιστικά στελέχη μεγάλων παρατάξεων δεν ευνοήθηκαν γιατί «δεν είναι μέσα στο κομματικό παιχνίδι». Κατηγορούν επίσης τους αιρετούς της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ότι στο συμβούλιο επιλογής δεν στήριξαν τις θέσεις του σωματείου. «Παράτο ότι το Δ.Σ. μαζί με τους αιρετούς εξέφρασαν τις κοινές θέσεις τους στο συμβούλιο επιλογήςμπήκαν στο στημένο παιχνίδι και έπαιξαν με τη σημαδεμένη τράπουλα». Στο μεταξύ, λίγο πριν γίνουν οι τοποθετήσεις των διευθυντών, η διαδικασία πάγωσε ξανά για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τους υποψηφίους που έχουν κάνει αίτηση για τις θέσεις σχολικών συμβούλων. Οι συνδικαλιστές ζητάνε να δημοσιοποιηθούν στην ΕΛΜΕ αναλυτικά και ονομαστικά οι βαθμολογίες που έβαλε κάθε μέλος του συμβουλίου, τονίζοντας ότι υπάρχει σχετική δέσμευση στις τελευταίες εκλογές της ένωσης.
Μαζί με τη Σύγκλητο
Τέλος, τα τρία μέλη της ΕΛΜΕ καταδικάζει το σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ και ζητάει από την κυβέρνηση να το αποσύρει, συντασσόμενη με το ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Η κυβέρνηση του μνημονίου προχωρεί ακάθεκτη την ιδιωτικο0ποιηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στρώνει το δρόμο της υποβάθμισης των σπουδών και καταργεί το άσυλο» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου