Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Εκπαιδευτικοί: Δίκαιο μισθολόγιο, αλλιώς κινητοποιήσεις

Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2011 16:27

Εκπαιδευτικοί: Δίκαιο μισθολόγιο, αλλιώς κινητοποιήσεις

 

Δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο, που θα εγγυάται μισθούς αξιοπρέπειας στους εκπαιδευτικούς, ζητεί ο γραμματέας της ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών Δημήτρης Μπράτης, με επιστολή του προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνουν ανοιχτά ότι θα προχωρήσουν σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως και το 2006.
Εν όψει της ψήφισης από τη Βουλή του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Μπράτης ζητεί από την κυβέρνηση το αυτονόητο, όπως λέει. Δηλαδή: «Δικαιοσύνη και αμοιβή ανάλογη με τα προσόντα μας».
«Οι νέες περικοπές που έχουν συντελεστεί λόγω του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος», αναφέρει στην επιστολή του, «έχουν φέρει τους μισθούς μας κάτω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Δεν επιζητούμε ούτε διατήρηση προνομίων (δεν έχουμε άλλωστε) ούτε διαφορετική μεταχείριση από τους άλλους κλάδους. Ζητούμε μισθούς αξιοπρέπειας. Αυτό εξάλλου ήταν και το αίτημα του κλάδου μας, στην απεργία των 42 ημερών του 2006.
»Σας κάνουμε ταυτόχρονα γνωστό πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε καν σκέψη νέων περικοπών, γιατί απλώς δεν αντέχουμε άλλο. Ο σημερινός μας μισθός (1.000 ευρώ ο πρωτοδιόριστος και 1.450 ύστερα από 35 χρόνια υπηρεσίας) απέχει πολύ από το να μας κατατάσσει στους προνομιούχους και τα ρετιρέ».
«Είναι ανεπίτρεπτο», συνεχίζει στην επιστολή του ο κ. Μπράτης, «στη σημερινή εποχή στενές συντεχνιακές λογικές περασμένων δεκαετιών, να βρίσκουν "ευήκοα ώτα" και "ανησυχούντες" βουλευτές, μέσα στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μάλιστα ενυπόγραφα να παρέχουν στήριξη και να ζητούν την ανάληψη πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο των πελατειακών λογικών του παρελθόντος, ενώ για το θέμα των εκπαιδευτικών να μην υπάρχει ούτε μια απλή δήλωση στήριξης των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως δεν υπήρξε και στο μεγάλο απεργιακό αγώνα του 2006».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου