Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Τοποθέτηση εκπαιδευτικών – διευκρινιστικές οδηγίες


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Με αφορμή ερωτήματα, τα οποία προέκυψαν μετά την έκδοση της αριθμ. 67905/Δ4/15-6-2004 (ΦΕΚ 2034/21-6-2012 τ.Β’) κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού περί Ίδρυσης και Προαγωγής Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, σχετικά με το εάν θα πρέπει τα κενά τα οποία δημιουργούνται με την απόφαση αυτή να ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία των οριστικών τοποθετήσεων και μεταθέσεων από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία πληροφορεί τους εκπαιδευτικούς τα  ακόλουθα:

Η σύνταξη των πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού μεταθέσεων και τοποθετήσεων κατά περιοχή μετάθεσης γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3848/2010 και του άρθρου 4 του Π.Δ. 50/96. Μάλιστα στην παρ. 5 του άρθρου 4 του Π.Δ. 50/96 αναφέρεται ότι «Για τη σύνταξη των τελικών πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού, κατά περιοχή μετάθεσης, οι διευθύνσεις προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Κ.Υ. του ΥΠΕΠΘ υπολογίζουν και τις θέσεις που προκύπτουν από ιδρύσεις ή προαγωγές σχολείων ή άλλη μεταβολή της οργανικότητας των σχολικών μονάδων (…)». Με βάση τους πίνακες αυτούς πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή και ασφαλώς τα κενά των μεταβολών λαμβάνονται υπόψη και στις τοποθετήσεις.
Κατά τη διαδικασία σύνταξης των προαναφερόμενων πινάκων δεν λήφθηκαν υπόψη οι μεταβολές των σχολικών μονάδων καθώς δεν είχαν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Επίσης, πολλές Δ/νσεις Π.Ε. έχουν ήδη ολοκληρώσει πριν την έκδοση της προαναφερόμενης απόφασης τις διαδικασίες για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης (βελτιώσεις) καθώς και για τις οριστικές τοποθετήσεις εντός των ΠΥΣΠΕ, στις δε περισσότερες Διευθύνσεις οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις τοποθέτησης ή βελτίωσης με βάση τα υφιστάμενα πριν την έκδοση της προαναφερόμενης απόφασης κενά.
Μετά τα παραπάνω θεωρούμε ότι θα πρέπει οι τοποθετήσεις και οι βελτιώσεις να γίνουν χωρίς να ληφθούν υπόψη οι μεταβολές των οργανικών θέσεων που επιφέρει η αριθμ. 67905/Δ4/15-6-2004 (ΦΕΚ 2034/21-6-2012 τ.Β’) κοινή υπουργική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου