Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Του κόσμου οι μουσικές»

«Του κόσμου οι μουσικές»

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, Παρασκευή 30 και Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ώρα 9 μ.μ.
«Του κόσμου οι μουσικές»
Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το  Φεστιβάλ 7 Ήλιοι 7 Φεγγάρια παρουσιάζουν ένα μοναδικό μουσικό τριήμερο με τίτλο «Του κόσμου οι μουσικές» από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου εμφανίζονται οι Korrontzi από την Ισπανία. Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ο Custodio Castelo από την Πορτογαλία και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου ο Μario Incudine από την Ιταλία.
  • Κορόντζι
Οι Κορόντζι θεωρούν τους εαυτούς τους «πρεσβευτές» της περιοχής τους, κυρίως, επειδή έβγαλαν τη μουσική των Βάσκων πέρα από τις βουνοκορφές των Πυρηναίων.
Εισάγουν μια σύγχρονη μορφή της βασκικής μουσικής. Μεταξύ folk και rock μουσικής, οι  Korrontzi ερμηνεύουν παραδοσιακά τραγούδια και κερδίζουν το ένα βραβείο μετά το άλλο. Το 2008 κέρδισαν το βραβείο "Best International Folkband» στο φεστιβάλ Eurofolk. Η επιτυχία τους, σε μεγάλο βαθμό, βασίζεται στις δεξιότητες του επικεφαλής της μπάντας, Angus Barandiaran, που γνωρίζει σε βάθος τη μουσική της χώρας του και παίζει το trikitixa (διατονικό ακορντεόν), αυτό που η καθολική εκκλησία χαρακτήρισε ως όργανο του Διαβόλου.
Άνγκους Μπαραντριαράν: trikitixa και φωνητικά
Άντερ Χουρτάντο ντε Σαράξο: τύμπανα και cajon
Κίκε Μόρα: μπάσο
Αλμπέρτο Ροντρίγες: κιθάρα και μαντολίνο
  • Κουστόδιο Καστέλο και Κριστίνα Μαρία
Ο Κουστόδιο Καστέλο γεννήθηκε στην Αλμερίμ στις 23 Δεκεμβρίου 1966 και άρχισε τα πρώτα του μουσικά βήματα σε ηλικία επτά ετών. Στα 13 του  απέκτησε την πρώτη του ακουστική κιθάρα και επηρεασμένος από τα CD της Αμαλία Ροντρίγες, η πορτογαλική κιθάρα έγινε  το αγαπημένο του μουσικό όργανο. Από την αρχή, θεωρήθηκε ένα παιδί – θαύμα, τόσο για τον τρόπο που έπαιζε την κιθάρα, αλλά και για το ταλέντο του και κέρδισε την αναγνώριση από σπουδαίους ερμηνευτές του fado, όπως ο D. Vicente da Camara, o Manuel de Almeida και o Fernado Farinha.
Σε ηλικία 18 ετών αρχίζει να συνθέτει και δύο χρόνια αργότερα ο Jorge Fernando τον κάλεσε να ηχογραφήσουν μαζί ένα άλμπουμ αρχίζοντας έτσι τη  μουσική τους συνεργασία, που ακόμα συνεχίζεται.
Έχει κυκλοφορήσει 7 CDs.
Με την κιθάρα του συνόδεψε στις τελευταίες περιοδείες της στις ΗΠΑ την Αμάλια Ροντρίγες, αλλά και τη Μαφάλντα Αρνώ στο "The Charity Hope Royal Gala» με τη Σάρα Μπράϊτμαν, το Βασιλικό Μπαλέτο, τον Πλάθιδο Δομίνκο και τον Χουακίμ Κορτές.
Η Κριστίνα Μαρία είναι τραγουδίστρια φάντο της νέας γενιάς. Η γλυκιά και γεμάτη αίσθημα φωνή της, με το ιδιαίτερο τίμπρο και το πάθος με το οποίο ερμηνεύει τα τραγούδια της πατρίδας της, την έχει καταστήσει μια από τις πλέον δημοφιλείς ερμηνεύτριες του είδους.
  • Μάριο Ινκούντινε
Τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός, μουσικός και συνθέτης μουσικής κινηματογράφου, ο Μάριο Ανβίλ Ινκούντινε είναι ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες της νέας Ιταλικής μουσικής, και ειδικά της λαϊκής μουσικής της Σικελίας, σημείου συνάντησης τριών διαφορετικών πολιτισμών: του Αραβικού, του Γαλλικού και του Ισπανικού.
Με το τετραμελές συγκρότημά του παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο ρυθμούς και ζωντάνια με τα πιο αντιπροσωπευτικά όργανα της Σικελικής παράδοσης: μαντολίνο, μάνοτλα, ταμόρε, ζαμπόνιε.

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Πολιτισμός 2007 – 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου