Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Μαθήτρια του 3ου Λυκείου Ιωαννίνων χτυπάει πρωτιά στις Πανελλαδικές



Μία από τις εντυπωσιακότερες επιδόσεις σε ποσοστό αριστούχων μαθητών επί του συνόλου των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις κατέγραψε το 3ο Λύκειο Ιωαννίνων.
Η Επιφάνειος Σχολή, για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται μεταξύ των πρώτων σχολείων της χώρας με τις μεγαλύτερες επιτυχίες και αναλογικά ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αριστούχων μαθητών.
Συνολικά από τους 88 μαθητές της Γ’ λυκείου που έδωσαν εξετάσεις οι 37, ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, έγραψαν άριστα, μεταξύ 18 – 20.
Η φετινή χρονιά είναι για έναν ακόμη λόγο επίσης σημαντική καθώς ενδέχεται η μαθήτρια Μαρία – Βεατρίκη Χριστοδούλου να είναι η πρώτη των πρώτων σε ολόκληρη τη χώρα.
Η νεαρή Μαρία συγκέντρωσε 19.857 μόρια και μέχρι χθες το μεσημέρι παρά την αναζήτηση που γινόταν σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν είχε βρεθεί μεγαλύτερη βαθμολογία. Αυτό αναμένεται να επισημοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας τις επόμενες ημέρες όμως ανεξάρτητα από το εάν η Μαρία είναι η πρώτη των πρώτων, είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται στις πρώτες τρεις θέσεις.
Ενδεικτικά, οι βαθμοί της Μαρίας ήταν Μαθηματικά Γενικής 20, Βιολογία Γενικής 20, Φυσική 19.8, Χημεία 19.7, Βιολογία Κατεύθυνσης 19,6 και Έκθεση 19,4. Πρώτος στόχος της Μαρίας είναι η Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων.
Η Μαρία και οι άλλοι μαθητές της Γ’ λυκείου βρέθηκαν χθες το πρωί στο σχολείο, έχοντας κάθε λόγο να γιορτάζουν και να πανηγυρίζουν τις επιτυχίες, μαζί με τους καθηγητές τους.
Ο Διευθυντής του 3ου Λυκείου Γιώργος Χατζής μίλησε για τις επιτυχίες του σχολείου, στέλνοντας ένα μήνυμα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου που μπορεί και το αποδεικνύει, να φέρνει επιτυχίες.
Από την πλευρά της η Μαρία Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην προσπάθειά της συστήνοντας στους μελλοντικούς υποψηφίους να έχουν καθαρό μυαλό, οργάνωση και να μην έχουν άγχος.
Μία ακόμη από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις, αυτή των διδύμων της Ιωάννας και του Βασίλη Μπότσαρη, οι οποίοι συγκέντρωσαν σχεδόν την ίδια βαθμολογία! Η Ιωάννα 18245 και ο Βασίλης 18.270. Η πορεία τους μέχρι σήμερα είναι κοινή, στο εξής όμως οι επιλογές για τις ακαδημαϊκές σπουδές, θα είναι διαφορετικές.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι πολλοί από τους υπόλοιπους μαθητές όπως ο Σωτήρης Πάνος, η Ιωάννα Τσαγκογιάννη, η Μαρία Μπέλλου, ο Βασίλης Γιόγιακας και ο Στέφανος Διαμαντόπουλος.
Η μεγάλη γιορτή στο Ιτς Καλέ
Η χαρά και οι πανηγυρισμοί έχουν την τιμητική τους από προχθές στο 3ο Λύκειο, όμως μαθητές, διεύθυνση, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες ετοιμάζονται για μια μεγάλη γιορτή αύριο Παρασκευή στις 21.00 στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ.
Εκεί οι μαθητές του 3ου Λυκείου θα παρουσιάσουν το μουσικό αφιέρωμα στους μεγάλους μουσικοσυνθέτες Μάνο Λοΐζο και Λευτέρη Παπαδόπουλο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ από την Ελευθερία
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου