Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

8ο Βιωματικό Σχολείο Τεχνών «ANIMART» ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΗ

 
 
8ο Βιωματικό Σχολείο Τεχνών «ANIMART»
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΗ
Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014
10:00 - 24:00
 
 
 
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με τη συνεργασία του Ριζαρείου Ιδρύματος και του Art/European Animation Center οργανώνουν τη Δεύτερα 21 Ιουλίου 2014 από τις 10:00 έως τις 24:00 μια μαραθώνια εκπαιδευτική διάδραση με στόχο την προσέγγιση, φωτογραφική καταγραφή και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής.
Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του 8ου Βιωματικού Σχολείου Τεχνών «ANIMART», που πραγματοποιείται στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων από 13 έως 23 Ιουλίου 2014.
Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέοι δημιουργοί και φιλότεχνοι από διάφορα μέρη της Ελλάδος, εμπλουτίζουν και εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τις τέχνες, με έναν απλό, ευχάριστο και κατανοητό τρόπο, μετατρέποντας τις γνώσεις αυτές σε εργαλείο δουλειάς.
Oι μετέχοντες αναζητούν παράλληλα μιαν αυθεντική εκδοχή του ηπειρώτικου λαϊκού πολιτισμού, όπως αυτός διασώζεται ακόμη.
Η φετινή ημερήσια βιωματική εκπαιδευτική δραστηριότητα εμπνέεται, κυρίως, από το συγγραφικό έργο του Ηπειρώτη Μιχάλη Γκανά.
  Ο Γιαννιώτης πανεπιστημιακός, ζωγράφος και ερευνητής, Στέφανος Τσιόδουλος θα εισαγάγει τους μετέχοντες στις τοπικές εκφάνσεις της λαϊκής ζωγραφικής και της αγιογραφίας.
Οι μετέχοντες στην 8η ANIMART 2014 με οδηγό την ποιητική συλλογή «Γυάλινα Γιάννενα» του Μιχάλη Γκανά, που θα την προσεγγίσουν επιτόπου, με τη μορφή θεατρικού αναλογίου, θα περιηγηθούν την ηπειρωτική πρωτεύουσα και θα φωτογραφήσουν τα δικά τους Γιάννενα.
Η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, θα υποδεχθεί και θα ξεναγήσει τους μετέχοντες στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, όπου προβλέπονται κάποιες σύντομες, εφήμερες εικαστικές και θεατρικές διαδράσεις εκ μέρους των μετεχόντων.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων το βράδυ της ίδιας μέρας, θα εγκαινιαστούν τα αποτελέσματα του πρωτότυπου φωτογραφικού project «Χρησμοί Αιολόφθαλμοι» του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη, που βασίζεται σε μια σύγχρονη προσέγγιση του ρόλου των κατάδεσμων του Μαντείου της Δωδώνης. 
Η διάδραση θα ολοκληρωθεί με τη φωτογραφική αποτύπωση της νυχτερινής ζωής της πόλης και φέρει τον τίτλο: Γιάννενα: αποτυπώνοντας τη ζωή με ή χωρίς φλας.
Το οπτικοακουστικό υλικό που θα προκύψει από την ημερήσια διάδραση θα αναρτηθεί στον ιστοχώρο της ANIMART (www.animartgreece.eu)
 
43, DEINOKRATOUS Str., 10676 ATHENS, GREECE
t. 0030 210 7293694 f. 0030 210 7292678 m. 0030 6944227740
info@arteac.eu
   www.arteac.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου