Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αναγκαίος κρίκος στην αλυσίδα της εκπαίδευσης



Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014
ΙΔΡΥΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
Αναγκαίος κρίκος στην αλυσίδα της εκπαίδευσης
Ο δήμος ζητά με νέα του παρέμβαση την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο  Παιδείας ώστε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στα Γιάννενα το Πειραματικό Λύκειο

Στενεύουν τα περιθώρια για την ίδρυση και λειτουργία Πειραματικού Λυκείου στα Γιάννενα, στο κτίριο που έχει ανεγερθεί στην Ανατολή, και είναι πλέον επιτακτική η λήψη απόφασης από το υπουργείο Παιδείας.
Μετά από μια μακρόχρονη διαβούλευση με τους φορείς και το υπουργείο, ακόμη δεν έχει υπάρξει η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση του Πειραματικού Λυκείου Ιωαννίνων, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι αυτή την περίοδο θα ξεκινούσαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και θα ακολουθούσαν οι εξετάσεις για τους μαθητές που επιθυμούσαν να φοιτήσουν σε αυτό.
Ο δήμος Ιωαννιτών με νέα παρέμβαση της αντιδημάρχου Παιδείας Παρασκευής Τσίλη, ζητά από το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στη νομοθετική ρύθμιση για ιδρυθεί και να λειτουργήσει το Πειραματικό Λύκειο, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί έναν αναγκαίο κρίκο στην αλυσίδα της εκπαίδευσης μιας και ήδη λειτουργούν στα Γιάννενα δημοτικό και γυμνάσιο.
Παράλληλα σε περίπτωση που το υπουργείο δεν προχωρήσει στην ίδρυση του πρότυπου λυκείου ο δήμος θα πρέπει να το γνωρίζει, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το κτίριο ως Γυμνάσιο Ανατολής για να κάνει τις απαραίτητες κατανομές.
Βέβαια, πρωταρχικός στόχος είναι η ίδρυση και λειτουργία του Πειραματικού Λυκείου, όπως ξεκαθάρισε η κα Τσίλη.
«Ήδη έχουν στενέψει πάρα πολύ τα περιθώρια, γιατί μιλάμε για πολύ μεγάλες και χρονοβόρες διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα. Και κατ’ αρχήν στις ίδιες τις διαδικασίες του Υπουργείου. Αν, όμως, αποφασιστεί η ίδρυση του Πρότυπου Πειραματικού, ακόμη κι αν δεν προλάβουμε τον Σεπτέμβριο, όλα θα έχουν μπει σε μία σειρά», σημείωσε.
Η κα Τσίλη απέδωσε την καθυστέρηση στις εκλογές και την αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου, θέλοντας να υποβαθμίσει αντιδράσεις που υπάρχουν και σε τοπικό επίπεδο, κυρίως από εκείνους που ζητούν το πειραματικό λύκειο να λειτουργήσει στο λύκειο της Ζωσιμαίας.
Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν γίνεται με την ισχύουσα νομοθεσία, όπως κατέστησε σαφές η κα Τσίλη και τόνισε, πως εκείνοι που σήμερα αντιδρούν θα μπορούσαν να έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους όλα τα; προηγούμενα χρόνια και να έχουν δρομολογήσει μία τέτοια εξέλιξη.
   Γεωργία Χαλάτση από τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου