Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Συγχαρητήρια στα μέλη της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής για τα δυο χάλκινα μετάλλια στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Δελτίο Τύπου
ypdvmth thumb other250 0Θέμα: Συγχαρητήρια στα μέλη της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής για τα δυο χάλκινα μετάλλια στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής
Με δυο χάλκινα μετάλλια επέστρεψε στις αποσκευές της η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής, που συμμετείχε στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Ταϊπέι της Ταϊβάν στο διάστημα 13-20 Ιουλίου.
Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετείχαν τέσσερις μαθητές σχολείων, υπό την συνοδεία και επίβλεψη δυο πανεπιστημιακών καθηγητών.
Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, πληροφορούμενος για τη διάκριση που έφεραν στη χώρα μας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στην Εθνική ομάδα Πληροφορικής.
«Συγχαίρω θερμά τους Δημήτρη Λω και Αριστοφάνη Ροντογιάννη για κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Ταϊβάν, αλλά και τους Γιώργο Βενιζέλο και Γιώργο Χρίστογλου για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όπως επίσης και τους συνοδούς των εκπροσώπων μας σε αυτή, τους κ.κ. Μιχάλη Χατζόπουλο και Νικόλαο Παπασπύρου.
Αυτή η σπάνια, για τα ελληνικά δεδομένα, διάκριση καταδεικνύει τα θετικά στοιχεία του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών μας και μάλιστα σε ένα κλάδο αιχμής, όπως είναι αυτός της Πληροφορικής» δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.
Την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής εκπροσώπησαν οι μαθητές Δημήτριος Λώς και Αριστοφάνης Ροντογιάννης από το Κολλέγιο Αθηνών, ο Γεώργιος Βενιζέλος από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και ο Γεώργιος Χρίστογλου από το 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Οι συνοδοί της Ελληνικής Ομάδας ήταν οι κ.κ. Μιχάλης Χατζόπουλος καθηγητής ΕΚΠΑ και Νικόλαος Παπασπύρου, αν.καθηγητής ΕΜΠ.
Η αποστολή της Εθνικής ομάδας Πληροφορικής στην Διεθνή Ολυμπιάδα της Ταϊπέι τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου