Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Πλήθος επισκεπτών στην 1η Γιορτή Ψωμιού

3364899199.jpgΠλήθος επισκεπτών συγκεντρώνει η τριήμερη Γιορτή Ψωμιού που άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 15 έως και συνεχίζεται έως αύριο Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού που γιορτάζεται σήμερα 16 Οκτωβρίου.
Στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων η Συντεχνία Αρτοποιών Ιωαννίνων και Περιχώρων έχει στήσει ένα εργαστήριο παραγωγής άρτου και αρτοσκευασμάτων, ενώ μέσα από έκθεση φωτογραφίας, μουσείο άρτου, ημερίδες ενημέρωσης από ομάδα ειδικών διατροφολόγων και διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης, δίνεται η δυνατότητα γνωριμίας με τον κλάδο της αρτοποιίας και της μακροχρόνιας παράδοσής του στον τόπο μας.
Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Γιορτής Ψωμιού, στην οποία έδωσαν το παρών εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, του εμπορικού κόσμου, καθώς και ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.
Στην πρωτοβουλία της Συντεχνίας Αρτοποιών Ιωαννίνων και Περιχώρων, καθώς και στην ιστορία του ψωμιού αναφέρθηκε ο πρόεδρός της Συντεχνίας Θεόδωρος Σίνδρος, εγκαινιάζοντας την 1η Γιορτή Ψωμιού.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Σιαράβας, ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Χρυσοστόμου και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου.
Την Γιορτή Ψωμιού επισκέφθηκαν μαθητές δημοτικών σχολείων, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε και αιμοδοσία, με στόχο τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος από τη Συντεχνία Αρτοποιών.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου