Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

«Κανείς εκπαιδευτικός δε θα κάνει παραπάνω ωράριο από αυτό που του αντιστοιχεί».


Λοβέρδος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
«Κανείς εκπαιδευτικός δε θα κάνει παραπάνω ωράριο από αυτό που του αντιστοιχεί».
Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος στις τελευταίες διαδοχικές συναντήσεις με τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών δασκάλων και νηπιαγωγών (ΟΛΜΕ , ΔΟΕ).
Ωράριο εκπαιδευτικών ανά βαθμίδα εκπαίδευσης
Μετά από ερωτήματα Α/θμιων καθώς και Β/θμιων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, σχετικά με το υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας εκπαιδευτικών, λαμβάνοντας υπόψη την υποπ. Θ2, παρ.2 του N.4152/2013, και την παρ.3, αρ.48, του Ν.2413/1996, υπουργείο Παιδείας, τον περσμένο Δεκέμβρη,  απέστειλε προς τις Διεύθύνσεις Εκπαίδευσης έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο:
1.Οι εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπ/σης που έχουν μεταταχθεί στην Α/θμια Εκπ/ση ακολουθούν το ωράριο της Α/θμιας.
2.Οι εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπ/σης που αποσπώνται σε Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης προκειμένου να διατεθούν σε Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης, με αίτησή τους, ακολουθούν το ωράριο της Α/θμιας.
3.Οι εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπ/σης που διατίθενται στην Α/θμια Εκπ/ση για συμπλήρωση ωραρίου ή ολικά, για τις ανάγκες της Υπηρεσίας, ακολουθούν το ωράριο της Β/θμιας. Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας, συνεπάγεται και η ανάλογη μείωση ωραρίου που ισχύει στην εκάστοτε βαθμίδα Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου