Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της


image

«Δεν θα γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ»

 

Με τριάντα λευκά, χωρίς «κατά», υπερψηφίστηκαν στο 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ οι θέσεις που προσδιορίζουν την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος για αυτοτελή και αυτόνομη πορεία. Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, χωρίς να γίνει καταμέτρηση, πρόταση για την ανάγκη να υπάρξει εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση μόνο με αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις, ενώ εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του κόμματος.
«Η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της» επισήμανε ο Φώτης Κουβέλης ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες του 3ου Συνεδρίου.
Όπως εξήγησε ο κ. Κουβέλης, «δεν πρόκειται να γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρόκειται για τη δική μας πρόταση στρατηγικής για την αριστερή διακυβέρνηση.»
«Εκτιμώ ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί, αν και δύσκολα, αλλά με αγώνα μπορεί να εξασφαλίσει την ολική της επαναφορά. Μπορεί να σταθεί στα πόδια της με συλλογικότητα και κοινή προσπάθεια» σημείωσε.
«Δήλωσα εκείνες τις πρώτες δραματικές ώρες ότι είναι στη διάθεση των οργάνων του κόμματος (σσ: η παραίτησή του) για να μη υπάρξουν, από το βαρύ κλίμα του αποτελέσματος, φυγόκεντρες τάσεις. Θα είμαι υποψήφιος ξανά και θα αποφασίσει το συνέδριο» εξήγησε ο κ. Κουβέλης.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή πραγματοποιείται η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ, εκτός του κ. Κουβέλη, ανακοίνωσε επισήμως και ο υπεύθυνος Παιδείας του κόμματος Δημήτρης Λουκάς που πρόσκειται στο Αριστερό Δίκτυο.
ΠΗΓΗ:  Athens Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου