Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Κυριακές στο πανί - Φερνάντο Μερέλες, «Ο Επίμονος Κηπουρός»

Αρχική

Οι Κυριακές στο πανί ξεκινούν τη χειμερινή σεζόν με την προβολή της ταινίας  του Φερνάντο Μερέλες, Ο Επίμονος Κηπουρός (The Constant Gardener, Ην. Βασίλειο – Η.Π.Α. – Γερμανία – Κίνα, 2005), διάρκειας 129 λεπτών. Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Η ταινία εντάσσεται στον κύκλο «Η τραγωδία της σύγχρονης Αμερικής».

Σχετικά με την ταινία ο ειδικός συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Παναγιώτης Κράββαρης αναφέρει:
«Ο χαμηλών τόνων, παθητικός και μη φιλόδοξος Βρετανός διπλωμάτης Τζάστιν Κουέιλ, γνωρίζει και ερωτεύεται μια ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Τέσα. Όταν αυτός πρόκειται να εργαστεί στην Κένυα λίγο μετά την γνωριμία τους, αυτή τον παντρεύεται και τον ακολουθεί ώστε να μπορεί να ερευνήσει την παράνομη δράση των δυτικών φαρμακευτικών εταιριών στην Αφρική. Εκεί ο Τζάστιν συνεχίζει το χόμπι του, την κηπουρική, προσπαθώντας να μένει αδιάφορος από την τολμηρή και επικίνδυνη δράση της γυναίκας του, αλλά όταν αυτή δολοφονείται και οι αρχές προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν ατύχημα, ο Τζάστιν αποφασίζει να ερευνήσει τι έχει συμβεί.
Ο «Επίμονος Κηπουρός» είναι το ομώνυμο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ στο οποίο βασίζεται το σενάριο της ταινίας και είναι ίσως είναι η πιο οργισμένη ιστορία που ο συγγραφέας έχει πει, όπως επισημαίνει ο κριτικός Ρότζερ Έμπερτ. «Το μυθιστόρημά του μιλά για φαρμακευτικές εταιρίες που τεστάρουν τα προϊόντα τους στους φτωχούς του Τρίτου Κόσμου και είναι διατεθειμένες να δεχτούν τους θανάτους που μπορεί να προκύψουν γιατί τελικά αυτοί οι άνθρωποι δεν «μετράνε». Γιατί; Γιατί δεν είναι εκεί κανείς για να τους μετρήσει».
Η είσοδος για κοινό είναι ελεύθερη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου