Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Οι βουλευτές ζήτησαν την παραίτηση του Φ. Κουβέλη αλλά αυτός δεν φεύγει


Οι βουλευτές ζήτησαν την παραίτηση του Φ. Κουβέλη αλλά αυτός δεν φεύγει

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ζήτησε από τον Φώτη Κουβέλη να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του για την προεδρία, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για άλλο υποψήφιο.
Μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε από τους Γιάννη Πανούση και Γιώργο Κυρίτση από το βήμα του Συνεδρίου, ήρθε στο περιθώριο των εργασιών αργά τη νύχτα της Παρασκευής η πρόταση που δέχτηκε από τους εννέα εναπομείναντες βουλευτές του κόμματος να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ και να αποχωρήσει, αποδεχόμενος και την ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, σε αυτό το σενάριο «βελούδινης διαδοχής» του πρότειναν την προεδρία του κόμματος να αναλάβει ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης.
Ο Φώτης Κουβέλης επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αν και όπως εκτιμάται δεν επιθυμεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του, επιθυμώντας να παραμείνει πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Στο μεταξύ πληροφορίες θέλουν να υπάρχει τελικά και δεύτερος υποψήφιος για την προεδρία, καθώς έντονες είναι οι διεργασίες στο Αριστερό Δίκτυο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά προκρίνεται η περίπτωση του Δημήτρη Λουκά.
Αντιδρώντας σε αυτή την κίνηση των εννιά βουλευτών, ο κ. Κουβέλης ζήτησε μερικές ώρες προθεσμία για να απαντήσει. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι τελικά προσανατολίζεται να θέσει και πάλι υποψηφιότητα, ενώ θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα εντός της ημέρας.
Αίσθηση προκάλεσε την Παρασκευή η τοποθέτηση του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση στο συνέδριο του κόμματος, ο οποίος μετά τον κ. Πανούση καταφέρθηκε εναντίον του Φώτη Κουβέλη καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του. «Πίστευα πρόεδρε ότι θα έπαιρνες την πρωτοβουλία για μια ομαλή διαδοχή. Δεν βλέπω όμως τίποτα. Έχεις ιστορική ευθύνη. Όχι για τη ΔΗΜΑΡ γιατί έχει τελειώσει, για την Ανανεωτική Αριστερά. Σ' αυτό το Συνέδριο η απόφαση που θα πάρουμε είτε θα της δώσει την χαριστική βολή είτε θα δώσει ελπίδα για το μέλλον», είπε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Aναφερόμενος στις διεργασίες που γίνονται στην Αγίου Κωνσταντίνου, υπουργός Εσωτερικών Aργύρης Ντινόπουλος ανέφερε στον ΣΚΑΪ «να ποια είναι η ΔΗΜΑΡ, να ποια χειροβομβίδα είχε το 2012 ο Σαμαράς, να πρέπει να συνεργαστεί και με τη ΔΗΜΑΡ που 2 χρόνια μετά παει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος μέσω του σταθμού μας στις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα, ο Πάνος Σκουρλέτης κάλεσε «τους συντρόφους της ΔΗΜΑΡ να στείλουν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, να συνταχθούν με το πλειοψηφικό αίτημα της κοινωνίας για ανατροπή της κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό». Όσον αφορά το ζήτημα του προέδρου του κόμματος, διευκρίνισε ότι «στο συνέδριό τους θα το δουν εκείνοι αυτό δεν μας πέφτει λόγος».
ΠΗΓΗ: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου