Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ERASMUS+ - ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ERASMUS+ - ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με χαρά ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, Στρατηγικές Συμπράξεις, ξεκινά την πραγματοποίηση του Εντατικού Προγράμματος Σπουδών (ISP) που θα φιλοξενηθεί από 2 έως 13 Νοεμβρίου 2015 στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», με παράλληλες εκδηλώσεις - Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προωθώντας ένα Αειφόρο Μέλλον, ενώνει τις δυνάμεις του με 3 καταξιωμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ευρώπης: Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι (Φινλανδία), Πανεπιστήμιο της Νάπολης (Ιταλία), Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ελλάδα), και 2 Ινστιτούτα: BEST (Αυστρία), και PiM (Μάλτα). Τις δράσεις συντονίζει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κατερίνα Πλακίτση.

Το Πρόγραμμα, με τίτλο Environmental Portfolio for Quality in University Education (EPOQUE), επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα γενιά επιστημόνων με σήμα κατατεθέν την έξυπνη εξειδίκευση σε σχέση με το περιβάλλον. Με μέσο καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές προάγει την έρευνα και στοχεύει στην καταπολέμηση προβλημάτων περιβαλλοντικής και κοινωνικής υφής για τη βελτίωση των συνθηκών της ανθρώπινης διαβίωσης.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από τομείς των Θετικών, Πολυτεχνικών και Παιδαγωγικών Τμημάτων καλούνται να κοινωνήσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στις επόμενες γενιές. Με εργαλεία τη θεωρία του Vygotsky και την ομαδοσυνεργατική μάθηση, μέσα σε 2 εβδομάδες, 5 φοιτητές και 2 διδάσκοντες από κάθε χώρα συμμετέχουν σε διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, και βιωματικά εργαστήρια. Θεμελιώδης αξία των δράσεων αποτελεί η ανάπτυξη ενός περιβαλλοντικού ιδεώδους και η εκπαίδευση σε αποτελεσματικές πρακτικές, έτσι ώστε, να διασφαλιστεί η μελλοντική ποιότητα και ισορροπία.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η ερευνητική ομάδα @fise group πρωτοπορούν και αναπτύσσουν ένα Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Σπουδών επιπέδου Master, ως εξέλιξη των ήδη διακεκριμένων για τις καλές πρακτικές ERΑSMUS IPs που υλοποιούνται από το 2009.

Πληροφορίες:
http://epoque-project.eu
http://users.uoi.gr/kplakits
email: kplakits@cc.uoi.gr

Συνημμένα θα βρείτε: 
1. Το σχετικό Δελτίο Τύπου
    ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ_EPOQUE ISP.docx
2. Πρόσκληση στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων -
     Σχολών: Επιστημών Αγωγής, Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικής
    EPOQUE_CALL_ISP_9_9_2015.docx
3. Αίτηση συμμετοχής φοιτητή
    EPOQUE_ISP_Students application.docx
4. Πρόσκληση εργασίας στους φορείς (μουσεία, κέντρα περιβαλλοντικής κ.λπ.)
     που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας.
    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου