Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Καταγγελία για τη δολοφονία της Ντιλέκ Ντογιάν από τις τουρκικές αρχές

dilekwebsite
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την τουρκική Κυβέρνηση για τη δολοφονία της εικοσιπεντάχρονης Ντιλέκ Ντογιάν που πυροβολήθηκε από την τουρκική αστυνομία και έχασε τη ζωή της στις 25 Οκτωβρίου 2015.
Η Τουρκική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στις 18 Οκτωβρίου 2015, στην περιοχή Αρμουτλού της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε διάφορα σπίτια αγωνιστών, με πρόσχημα ότι αναζητούσαν μέλη της ISIS και βομβιστές. Η οικογένεια της Ντιλέκ Ντογιάν, αντέδρασε στη βάρβαρη εισβολή της αστυνομίας και οι αστυνομικοί την πυροβόλησαν. Η Ντιλέκ Ντογιάν, παρέμεινε για μια εβδομάδα στην εντατική σε βαριά κατάσταση και στις 25 Οκτωβρίου 2015 έχασε τη ζωή της. Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τη σφαγή στο Σουρούτς και τη δολοφονία 102 διαδηλωτών στην Άγκυρα.
Την ίδια περίοδο, η Ευρωπαϊκή Ένωση παζαρεύει νέες συμφωνίες με το καθεστώς Ερντογάν, ενώ οι ελληνικές Κυβερνήσεις συνεχίζουν να θεωρούν «τρομοκρατικές» τις οργανώσεις της τουρκικής δημοκρατικής αντίστασης και συμμετέχουν στην «αντιτρομοκρατική» εκστρατεία του ιμπεριαλισμού.
Το διεθνές εργατικό και λαϊκό κίνημα, πρέπει να υψώσει αγωνιστικό φραγμό στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων συμμάχων του σε όλες τις χώρες.
Για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις οι πόλεμοι για τη μοιρασιά του πλούτου της περιοχής. Για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ανεξαρτησίας των λαών. Για δημοκρατία ενάντια στο σύγχρονο φασισμό και ολοκληρωτισμό.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου