Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου Α.Δ.Ε.Δ.Υ.





Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
19 Οκτωβρίου 2015
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει εκφράσει με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας και έχει καλέσει το σύνολο του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος να συμμετέχει σε ανάλογες δράσεις στήριξης των προσφύγων και των μεταναστών.
Ολόκληρο, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι η έμπρακτη αλληλεγγύη που δείχνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο μιας ιδιότυπης εκμετάλλευσης από την Κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση αποποιούμενη την ευθύνη της για υλοποίηση μιας πολιτικής που θα απαντά με τρόπο αποτελεσματικό στις ανάγκες που δημιουργούνται από τη μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, προβάλλει ως «μοναδική λύση» τον εθελοντισμό.
Είναι, όμως, πρώτα από όλα ζήτημα της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου να βρει χώρους φιλοξενίας, να τους στελεχώσει και να μεριμνήσει για τα έγγραφα που χρειάζονται όσοι και όσες θέλουν να μετακινηθούν από τη χώρα μας.
Η Κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι το προσφυγικό κύμα το οποίο προκαλείται από πολέμους, που οι ίδιες οι χώρες της Δύσης υποδαυλίζουν, δεν είναι κάτι παροδικό. Η φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών, η σίτιση και η στέγασή τους, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η μέριμνα για την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων, δεν είναι μια ανάγκη προσωρινή.
Απαιτείται η άμεση λήψη αποφάσεων για δημιουργία των κατάλληλων δομών και για προσλήψεις του εξειδικευμένου προσωπικού (νοσηλευτών, γιατρών, μαγείρων) που χρειάζεται για να τις λειτουργήσουν.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση να αναλάβει ΑΜΕΣΑ τις ευθύνες της.
Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου