Στέφανος Σίντος

Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, αναπληρωματικός αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε., τηλ.: 6932817359, e-mail: stefsintos@gmail.com

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Καταγγελία Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, για αυταρχισμό και ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του Συνδικαλιστικού κινήματος, υποδεικνύοντας μάλιστα στα σωματεία εργαζομένων του Υπουργείου του σε ποια Ομοσπονδία πρέπει να ανήκουν!
Η λογική αυτή αποτελεί ακραία έκφραση παρέμβασης στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος, που μας πάει δεκαετίες πίσω, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες φοβούνται τη συλλογική, δημοκρατική και αυτοτελή δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και επιβεβαιώνει ότι οι αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές συμβαδίζουν με μέτρα αυταρχισμού, απαξίωσης, ελέγχου και χειραγώγησης του.
Παράλληλα οι λογικές αυτές κινούνται στο πλαίσιο δημιουργίας του δικού της πελατειακού κράτους και ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης, φαινόμενα που βιώσαμε στο παρελθόν και οι ίδιοι ευαγγελίζονταν ότι θα εξαλείψουν.
Και το φαινόμενο Σπίρτζη δεν είναι το μοναδικό, οι δηλώσεις των κ.κ. Πολάκη, Φωτίου κ.ά. πως «δεν ελέγχουμε το κράτος» είναι χαρακτηριστικές της αναχρονιστικής και επικίνδυνης αντίληψης που αποπνέουν για τη Δημόσια Διοίκηση. Την θεωρούν λάφυρο των νικητών, αγνοώντας θεσμούς και νομοθεσίες ακόμη και δικές τους. Επιμένουν ένα χρόνο μετά στην ψήφιση του ν. 4369/16 για κρίσεις Διευθυντικών στελεχών σε μία από τα ίδια, σε απευθείας αναθέσεις βάζοντας τον νόμο που ψήφισαν στην κατάψυξη.
Η αλαζονεία της εξουσίας που στα κόμματα του παλαιού δικομματισμού εμπεδώθηκε σε δεκαετίες διακυβέρνησης, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρειάστηκαν μερικοί μήνες.
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου