Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΘΕΛΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΙΖ (ΚΥΡΙΑΚΗ 5 & ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ)

Νέο κινηματογραφικό αφιέρωμα: ¨Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ"
              Κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20.15 στο θετράκι της ΕΞΑΥΔΑ Κουντουριώτη 31
                     ΘΕΛΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΙΖ    (ΚΥΡΙΑΚΗ 5 & ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ)

           " Θέλμα & Λουίζ" :  είναι μια αμερικανική δραματική περιπετειώδης ταινία παραγωγής 1991 σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ και σε σενάριο της Κάλι Κούρι. Η ταινία αφηγείται
τη ζωή της Θέλμα και της Λουίζ, και της απόδρασής τους από τη φυλακισμένη και γεμάτη προβλήματα ζωή τους.
             Η Θέλμα είναι μια ήσυχη νοικοκυρά, παντρεμένη με έναν αυταρχικό σύζυγο τον Ντάριλ. Η Λουϊζ είναι ελεύθερη, εργάζεται ως σερβιτόρα και είναι μία δυνατή γυναίκα, οργανωμένη με ένα τραυματικό μυστικό από το παρελθόν της. Η ταινία ακολουθεί τις δύο γυναίκες, στη διήμερη απόδρασή τους που καταλήγει σε εφιάλτη.
            Σε μία στάση τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Θέλμα γνωρίζει έναν άντρα σε ένα μπαρ και προσπαθεί να τη βιάσει. Η Λουϊζ τους βρίσκει και απειλεί να σκοτώσει τον άγνωστο άντρα με πιστόλι. Ο άγνωστος σταματά να παρενοχλεί τη Θέλμα, λέγοντας ότι απλά διασκεδάζανε. Καθώς οι γυναίκες απομακρύνονται, ο άνδρας αρχίζει να τις φωνάζει βρίζοντάς τες. Τότε η Λουϊζ χάνει την ψυχραιμία της και τον πυροβολεί.  
            Στη αρχή η Θέλμα θέλει να πάει στην αστυνομία αλλά η Λουϊζ φοβάται ότι επειδή η Θέλμα είναι μεθυσμένη δε θα πιστέψουν ότι ο άντρας προσπάθησε να τη βιάσει. Φοβούμενη ότι θα πάει φυλακή, η Λουϊζ αποφασίζει να το σκάσει και η Θέλμα την ακολουθεί.
            Η Λουϊζ είναι αποφασισμένη να πάει στο Μεξικό, αλλά δε θέλει να περάσει μέσα από το Τέξας, παρ' ότι το γεγονός ότι βρίσκονται στην Οκλαχόμα και η γρηγορότερη οδός είναι μέσω του Τέξας
             Η αστυνομία είναι όλο και περισσότερο στα ίχνη τους. Ο ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση ανακαλύπτει ότι η Λουϊζ είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο Τέξας, γι' αυτό και κρατάει μία ευγενική συμπεριφορά απέναντι στις δύο γυναίκες…..

Trailer της ταινίας: https://youtu.be/PRr0HY9MPZ0

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ:

ΟΙ ΣΟΥΦΡΑΖΕΤΕΣ (SUFFRAGETTE) (ΚΥΡΙΑΚΗ 12 & ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ)
ΓΚΛΟΡΙΑ (GLORIA) (ΚΥΡΙΑΚΗ 19 & ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ)
ΦΡΑΝΣΙΣ ΧΑ (FRANCES HA ) (ΚΥΡΙΑΚΗ 26 & ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ)
ΟΙ ΩΡΕΣ (THE HOURS) (ΚΥΡΙΑΚΗ 2 & ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ, ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ (TWO DAYS,ONE NIGHT ) (ΚΥΡΙΑΚΗ 9 & ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου