Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΦΡΑΝΣΙΣ ΧΑ (FRANCES HA-2013) 26 & 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

Νέο κινηματογραφικό αφιέρωμα: ¨Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ"
Κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20.15 στο θεατράκι της ΕΞΑΥΔΑ,  Κουντουριώτη 31
ΦΡΑΝΣΙΣ ΧΑ (FRANCES HA-2013)   26 & 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

               Σε αυτήν την ταινία οι αναφορές στο σινεμά του Γούντι Άλεν γίνονται αισθητές από την πρώτη στιγμή. Ο Νόε Μπαόυμπαχ δείχνει να αποτελεί έναν άξιο κληρονόμο του σινεμά του μεγάλου αμερικανού σκηνοθέτη, τόσο στη θεματική όσο και στην αισθητική απόδοση του κινηματογραφικού του εγχειρήματος.
              Οι χαρακτήρες του βρίσκονται σε καταστάσεις ανισορροπίας, σε ένα μεταβατικό στάδιο, γεμάτοι όνειρα, καλλιτεχνικές φιλοδοξίες ή πνευματικές ανησυχίες, και επιδίδονται σε αναλύσεις των σχέσεων και του κόσμου με ένα χιούμορ και μια ενέργεια αστεία και μελαγχολική .

  Η ταινία

               Η Φράνσις  (Greta Gerwing) είναι μια νέα είκοσι επτά ετών που έχει περάσει από καιρό την εφηβεία, δεν είναι φοιτήτρια και δεν έχει βρει ακόμη μία δουλειά. Ο θεατής παρακολουθεί τη διαδρομή της ηρωίδας μέσα στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην κοινωνία, να αποκτήσει ένα ρόλο που θα σφραγίσει την ενηλικίωσή της.
             Η Φράνσις  περιπλανιέται εδώ και εκεί, περνά διάφορες δοκιμασίες στη σχέση της με τους φίλους της, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και δεν μένει με τους γονείς της.
             Έχει, ωστόσο, δύο ιδανικά, δύο όνειρα να εκπληρώσει: να γίνει χορογράφος –καθώς είναι μαθητευόμενη σε ένα ατελιέ σύγχρονου χορού- και να διατηρήσει τη στενή, πολύ δεμένη σχέση που έχει με τη φίλη της Σόφι. Η Φράνσις έρχεται αντιμέτωπη με ποικίλα αδιέξοδα, καθώς τα πράγματα δεν έρχονται σχεδόν ποτέ όπως τα περιμένει. Ωστόσο, τα αντιμετωπίζει με μια αισιοδοξία και μια ελαφράδα που μαγεύει.

Video- trailer της ταινίας  https://youtu.be/y9YKHRQkf7k

Επόμενες προβολές:
ΟΙ ΩΡΕΣ (THE HOURS) (ΚΥΡΙΑΚΗ 2 & ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ, ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ (TWO DAYS,ONE NIGHT ) (ΚΥΡΙΑΚΗ 9 & ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

Οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ
Τηλ επικοινωνίας 6945377240
--
Με εκτίμηση,

Καλλιτεχνικό Σωματείο "ΕΞΑΥΔΑ'
Κουντουριώτου 31
Τ.Κ. 45444 Ιωάννινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου