Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Δεν θα λειτουργήσουν διόδια στο Δήμο Παμβώτιδας βεβαιώνει ο Υφυπουργός υποδομών

Δεν προβλέπεται η λειτουργία σταθμού διοδίων στο Δήμο Παμβώτιδας βεβαιώνει ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης τον βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη απαντώντας σε σχετική Ερώτησή του στη Βουλή. Το Υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με την Εγνατία οδό ΑΕ δρομολογεί την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων, το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει το 2012, στο σύνολο της Εγνατίας.
Μέχρι το 2012 ενδέχεται να λειτουργήσουν, προσωρινά, σταθμοί διοδίων σε ορισμένα σημεία και στο πλαίσιο αυτό διερευνώνται πέντε νέοι σταθμοί. Για την χωροθέτηση των σταθμών μελετώνται θέσεις που διαθέτουν τις απαραίτητες προδιαγραφές.
Για τη γέφυρα Περιστερίου ο κ. Μαγκριώτης επικαλείται «γεωτεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε επίχωμα ανατολικά της γέφυρας. Η Εγνατία οδός ΑΕ εκπόνησε μελέτη προσωρινών μέτρων για την βελτίωση της ευστάθειας του επιχώματος. Για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση μελετών οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι 31 Ιανουαρίου 2011 και στη συνέχεια θα δρομολογηθεί η υλοποίηση των μέτρων σταθεροποίησης.
Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει:
«Η απάντηση του Υφυπουργού για το σταθμό διοδίων είναι θετική. Η γέφυρα Περιστερίου όμως, μετά την απάντηση του Υπουργείου, είναι άγνωστο πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία. Δυστυχώς σχετικές παλαιότερες ανακοινώσεις του Υπουργείου δείχνουν ότι έγιναν λανθασμένες εκτιμήσεις, οι οποίες καθυστερούν την απόδοση του έργου επί ένα έτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου